Πώς βλέπουν όσοι βγάζουν τα γυαλιά τους. Φωτογραφία:Philip Barlow
Πώς βλέπουν όσοι βγάζουν τα γυαλιά τους. Φωτογραφία:Philip Barlow
16|08|2018 12:21
SHARE
ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ

Πώς πραγματικά βλέπουν τον κόσμο όσοι έχουν μυωπία και βγάζουν τα γυαλιά τους


Ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων πάνω στον πλανήτη φοράει γυαλιά. Ή φακούς επαφής.

Ή και τα δύο, ανάλογα την περίσταση.
Αν δεν ανήκετε σε αυτό το ποσοστό, είστε πολύ τυχεροί. Αν πάλι είστε από αυτούς που η μυωπία αγάπησε από νωρίς (κυρίως στα μαθητικά χρόνια) γνωρίζετε πολύ καλά πώς είναι η ζωή με και χωρίς γυαλιά. Πόση προσπάθεια χρειάζεται να καταβάλετε ώστε να κάνετε έστω και μία βόλτα χωρίς τα γυαλιά σας και πόσες φορές χρειάστηκε να δικαιολογηθείτε στον φίλο-φίλη που σας χαιρετούσε εδώ και ώρα αλλά δεν ανταποκριθήκατε ποτέ. 

Η ζωή των ατόμων με μυωπία, χωρίς τα γυαλιά τους είναι δύσκολη. Τόσο δύσκολη που καλό θα είναι όσοι έχουν «αετίσια όραση» να μπουν στα παπούτσια όσων παλεύουν να διακρίνουν αν αυτό που έρχεται είναι το λεωφορείο 550 ηια Κηφισιά ή ένας μπλε ελέφαντας.

Στις εικόνες που δείχνουν απίστευτα ρεαλιστικά πώς βλέπει ένας άνθρωπος με μυωπία χωρίς τα γυαλιά του, θα δείτε (οι περισσότεροι για πρώτη φορά) τι πραγματικά σημαίνει αυτό. 

Ο Philip Barlow, ένας καλλιτέχνης από το Κέιπ Τάουν, δημιούργησε μια σειρά από πίνακες ζωγραφικής που δείχνουν έντονα τον αγώνα εκείνων που έχουν μυωπία ή άλλο πρόβλημα όρασης, όπως αναφέρει το BoredPanda.

Με μια πρώτη ματιά, οι πίνακες του Barlow μοιάζουν με φωτογραφίες που δεν είναι εστιασμένες. Αλλά αυτά τα υπερρεαλιστικά έργα τέχνης λαδιού απεικονίζουν τέλεια το θολό αποτέλεσμα που βλέπουν οι άνθρωποι όταν βγάζουν τα γυαλιά τους.

 

 

 

it’s almost been a week now since my show opened at @everard_read_london , don’t miss it if you are in London #oiloncanvas #piccadilly #fulhamroad #london

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη philipbarlow (@philipbarlow) στις 18 Ιούλ, 2018 στις 11:14 μμ PDT