Πώς οι selfies προκαλούν πρόωρη γήρανση | 0 bovary.gr
Πώς οι selfies προκαλούν πρόωρη γήρανση | 0 bovary.gr
SELFIES

Πώς οι selfies προκαλούν πρόωρη γήρανση


Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, - σύμφωνα πάντα με στοιχεία της Google- καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο βγαίνουν πάνω από 90 εκατομμύρια selfies. Όμως, τελικά, μια τέτοια φωτογραφία τραβηγμένη από i– Phone ή Smartphones, μπορεί να μην είναι τελικά τόσο αθώα.

Μια 26χρονη Λονδρέζα μπλόγκερ, η οποία έβγαζε καθημερινά ιλιγγιώδη αριθμό selfies, παρατήρησε αλλαγές στην επιδερμίδα της. Η αλήθεια βρίσκεται στο High Energy Visible (HEV) φως. Το HEV, γνωστό και ως μπλε φως που εκπέμπουν οι υπολογιστές και τα τηλέφωνα έχει αποδειχθεί ότι είναι επιβλαβές για το δέρμα, καθώς επιταχύνει το γήρας και αποτελεί παρωθητικό παράγοντας την ικανότητα του δέρματος να αναπλάθεται.

Στην πραγματικότητα, ο δερματολόγος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τρεις παράγοντες έπαιζαν ρόλο στα δερματικά προβλήματα της Μπέιγκ: η ρύπανση, η ηλιακή ακτινοβολία και το φως HEV.

Έχει αποδειχθεί ότι η ακτινοβολία HEV έχει τις ίδιες επιπτώσεις με τις ακτίνες UVA και UVB. Tα δερματικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η blogger όπως αποδείχθηκε συνδέονταν με την ρύπανση, την ακτινοβολία του ήλιου και το φως HEV. Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε το αντηλιακό μπορεί να προφυλάξει το δέρμα από την HEV ακτινοβολία.