Αν θέλεις το παιδί σου να πετύχει, μην κάνεις αυτά τα δύο πράγματα  | 0 bovary.gr
Αν θέλεις το παιδί σου να πετύχει, μην κάνεις αυτά τα δύο πράγματα | 0 bovary.gr
ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

Αν θέλεις το παιδί σου να πετύχει, μην κάνεις αυτά τα δύο πράγματα


H ανατροφή του παιδιού και η διάπλαση του χαρακτήρα του δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η δομή της προσωπικότητάς του, της οποίας οι βάσεις θα τεθούν από πολύ μικρή ηλικία, θα καθορίσει την μετέπειτα ζωή του, τον μελλοντικό ενήλικα.

Η προσωπικότητα που θα “χτίσει” το παιδί είναι ευθύνη, κατά κύριο λόγο, των ανθρώπων που το μεγαλώνουν. Υπάρχουν συμπεριφορές – από την πλευρά των γονιών- που μπορούν να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά την πορεία του μέσα στη ζωή.

Τα λόγια αλλά και οι πράξεις έχουν μεγάλο αντίκτυπο. Υπάρχουν 2 συμπεριφορές από την πλευρά των γονιών που βάσει ερευνών, δεν θεωρούνται τόσο θετικές για την μετέπειτα εξέλιξη της προσωπικότητάς του.

1) Αν ένα επίτευγμά του είναι σημαντικό, μην υπερτονίζετε την εξυπνάδα του, αλλά την προσπάθειά του ως το όχημα της επιτυχίας του. “Προσπάθησες πολύ. Μπράβο σου” είναι η φράση – κλειδί που θα δείξει στο παιδί ότι δεν είναι η ευφυία που φέρνει το αποτέλεσμα αλλά η υπερπροσπάθεια. Να το επαινείται για να νιώθει άξιο και ικανό.

 

2) Μην του αγοράζετε υλικά αγαθά για κάθε του επιτυχία. Τα παιδιά πρέπει να έχουν ξεκάθαρο στο μυαλό τους ότι όταν επιτυγχάνουν το κάνουν για την προσωπική τους πρόοδο και κανενός άλλου. Όταν τα παιδιά συνδέουν από νωρίς την επιτυχία με την απολαβή, τότε για κάθετί που κάνουν και που θα αφορά την μόρφωση και καλλιέργειά τους, θα περιμένουν έπαθλο, από εσάς, υλικής φύσεως.