Οι γλυκοπατάτες είναι ένα φθινοπωρινό λαχανικό-ρίζα, που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές.
Μπορεί το όνομά του να μας ενημερώνει ότι πρόκειται για κάτι με πολύ σάκχαρο και άμυλο, διαιτολόγοι, όμως το συστήνουν ανεπιφύλακτα.
Η διατροφολόγος και συγγραφέας του Health, Σύνθια Σας, προτείνει την γλυκοπατάτα ως συνοδευτικό πιάτο και ως υλικό στα πάντα από σούπες έως πίτες και γλυκά.
Το χρωματιστό λαχανικό, εκτός από γεύση, δίνει και πολλά οφέλη στην υγεία μας.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι και λόγοι για να το ενσωματώσουμε στα καθημερινά γεύματά μας με υγιεινό τρόπο και ίσως να αντικαταστήσουμε τις κανονικές πατάτες.
Είναι πηγή βιταμίνης C και Α
Και τα δύο αυτά θρεπτικά στοιχεία είναι ζωτικά για την λειτουργία του ανοσοποιητικού, κυρίως την εποχή του κρυώματος και της γρίπης. Η βιταμίνη Α αποτελεί το κλειδί για την διατήρηση υγιούς δέρματος, όρασης και της λειτουργίας των οργάνων.