12 γυναίκες φωτογραφίζονται για το περιοδικό Inked, Φωτογραφία: inkedmag.com
12 γυναίκες φωτογραφίζονται για το περιοδικό Inked, Φωτογραφία: inkedmag.com
BREAST TATTOO

Τατουάζ αντί για στήθος - 12 γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο μάς δείχνουν τι έκαναν μετά την μαστεκτομή


Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πιο συχνή μορφή καρκίνου στις γυναίκες παγκοσμίως.

1 στις 8 γυναίκες θα νοσήσει από καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Γι’ αυτό και ο φόβος του καρκίνου του μαστού είναι ένας από τους μεγαλύτερους μιας γυναίκας.

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου σε γυναίκες ηλικίας 40-55 ετών στις αναπτυγμένες χώρες. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο νοσούν 4.500 γυναίκες, ενώ περίπου 1.500 γυναίκες πεθαίνουν ετησίως από τη νόσο.

Ο καρκίνος του μαστού είναι μια νόσος που θεραπεύεται σε σημαντικό βαθμό. Αρκεί να διαγνωστεί εγκαίρως.

Το σημαντικότερο για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση, με αποτέλεσμα την θεραπεία της σε πρώιμο στάδιο και τη μείωση της θνησιμότητας κατά 30%. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως με τη μαστογραφία, που πρέπει να γίνεται η πρώτη στα 35 για μαστογραφία αναφοράς και σε ηλικίες 40 ετών και άνω πρέπει να γίνεται προληπτικά κάθε χρόνο.

Η μαστεκτομή είναι μία από τις ευρύτερα εφαρμοζόμενες χειρουργικές επεμβάσεις στον κόσμο και γίνεται για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Ολοένα περισσότερες γυναίκες υποβάλλονται σε αυτήν για προληπτικούς λόγους, επειδή διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο στο μέλλον λόγω αυξημένης γονιδιακής επιβάρυνσης και ισχυρού οικογενειακού ιστορικού της νόσου.

12 γυναίκες, οι οποίες υπεβλήθησαν σε μαστεκτομή προκείμενου να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο του μαστού, ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό της Sophy Holland για το περιοδικό Inked και μάς δείχνουν τα υπέροχα τατουάζ στο στήθος τους. 

Μετέτρεψαν το κορμί τους σε καμβά ελπίδας και ζωής. Εκαναν τατουάζ στο στήθος τους με λουλούδια και καρδιές. Με έναν τρόπο ζωγράφισαν την ανάγκη τους να ελευθερωθούν από τη νόσο.

Αυτές οι γυναίκες δεν το έβαλαν κάτω. Πάλεψαν, κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο και μετέτρεψαν τις ουλές τους σε έργα τέχνης με τη βοήθεια  εντυπωσιακών τατουάζ.

Δείτε την ανάρτηση της φωτογράφου Sophy Holland που έκανε το project:

Δείτε το βίντεο: