Pexels/ Burst
Pexels/ Burst
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΟΥ

Δημιούργησε ατμόσφαιρα πολυτελούς ξενοδοχείου στο σπίτι με 8 απλούς τρόπους


Το σπίτι μας αναβαθμίζει ή υποβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της ζωής μας. Εκεί ξεκινάμε την ημέρα μας κι εκεί την αποχαιρετάμε. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ακόμα και η παραμικρή στιγμή που ζούμε σε αυτό μας επηρεάζει. Θετικά ή αρνητικά.

Εμείς φτιάχνουμε τις αναμνήσεις, εμείς δίνουμε αξία στα αντικείμενά του. Το κάθε δωμάτιο του σπιτιού αποτυπώνει τον τρόπο που το βλέπουμε.

Για παράδειγμα, αν το καθιστικό είναι το μέρος που σας γεννά τα πιο θετικά συναισθήματα -σε σύγκριση με τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού- σημαίνει ότι για κάποιο λόγο συμβαίνει αυτό.

Ισως, γιατί το έχετε διαμορφώσει με τρόπο που πραγματικά σας ευχαριστεί. Γιατί αυτό να μην συμβαίνει και με όλα τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού; Σε οικονομικό και πρακτικό επίπεδο, δεν είναι «δυσπρόσιτη» η δημιουργία της αίσθησης πολυτέλειας στο σπίτι.

Αν σε κάποιο ταξίδι σας, ζήσατε αξέχαστες στιγμές σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, ανακαλέστε στη μνήμη σας, τι ήταν αυτό που σας δημιούργησε μοναδικές αναμνήσεις. Σίγουρα, η αίσθηση χαλάρωσης και άνεσης.

Αυτό το άρθρο, σας δείχνει τρόπους να φέρετε luxury vibes στο σπίτι, χωρίς να διαθέσετε κάποιο μεγάλο χρηματικό ποσό.

1) Ποιοτικός- ξεκούραστος ύπνος με cozy διάθεση: 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς θα «μεταμορφώσετε» το κρεβάτι σας -χαρίζοντας στο σώμα σας την ξεκούραση και την χαλάρωση που θα βίωνε στο δωμάτιο ενός πολυτελούς ξενοδοχείου: 

 

 

Όλη η αλλαγή βασίζεται στον τρόπο που θα στρώσετε το κρεβάτι και όχι στην πολυτέλεια των κλινοσκεπασμάτων. 

Unsplash/ Logan Nolin
Unsplash/ Logan Nolin

2) Ησυχία ή χαλαρωτική μουσική: Κι όμως! Πολλές φορές -χωρίς να το συνειδητοποιούμε- ο δυνατός ήχος από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο ή τον υπολογιστή και οι ήχοι που έρχονται από τον δρόμο διαταράσσουν την γαλήνη της ατμόσφαιρας. Η ησυχία θα σας χαλαρώσει. Κατεβάστε τα ντεσιμπέλ και θα δείτε διαφορά στην ψυχολογία σας. 

3) Μια όμορφη κανάτα με νερό στο κομοδίνο: Ενα στοιχείο που δεν λείπει από τα δωμάτια πολυτελών ξενοδοχείων.

Πρόταση! Η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, Vanessa Deleon, μας δείχνει πώς κατάφερε να μετατρέψει αυτό το σπίτι σε «boutique hotel». Οι εικόνες θα σας εμπνεύσουν!

 

4) Αρωματισμένο μπάνιο: Το αρωματισμένο μπάνιο αποπνέει πάντα μια δροσερή, χαλαρωτική αίσθηση.  Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στην μυρωδιά της ατμόσφαιρας.

5) Η ακαταστασία επηρεάζει αρνητικά την ατμόσφαιρα του σπιτιού: Απαλλαγείτε από ο,τιδήποτε περιττό έχετε σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Τα αντικείμενα θα πρέπει να είναι διαλεγμένα με προσοχή. Να σας χαρίζουν μια αίσθησης άνεσης, απλοποιώντας την καθημερινότητά σας. Σε κανέναν πολυτελή χώρο δεν βλέπουμε στοιβαγμένα αντικείμενα.

Unsplash/  Anete Lūsiņa
Unsplash/ Anete Lūsiņa

6) Mια πιατέλα με φρούτα σε περίοπτη θέση: Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Δημιουργήστε ένα εντυπωσιακό centerpiece με φρούτα στην τραπεζαρία σας. Κάντε την διακόσμηση μια πολύ δημιουργική διαδικασία.

Σε αυτό το βίντεο βρείτε μια απίθανη ιδέα για να διακοσμήσετε μια πιατέλα με φρούτα: 

 

 

7) Η ντουλάπα: Κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα και κρατήστε τα ρούχα που κάνουν την καθημερινότητά σας πιο εύκολη. Αρωματίστε την και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις κρεμάστρες (οι ξύλινες κρεμάστρες αποπνέουν αίσθηση πολυτέλειας). Έτσι θα προφυλάξετε τα ρούχα σας και θα νιώθετε πιο όμορφα όταν ετοιμάζεστε κάθε πρωί.

Unsplash/ Jason Leung
Unsplash/ Jason Leung

8) Το must have της χαλάρωσης: αναπαυτικός καναπές/πολυθρόνα: Πώς είναι δυνατόν να χαλαρώσετε πραγματικά στο καθιστικό όταν ο καναπές ή η πολυθρόνα δεν ξεκουράζουν το σώμα σας; Αν τα έπιπλα στο σαλόνι είναι ογκώδη και δυσλειτουργικά, τότε σαφώς θα στραφείτε αμέσως στην κρεβατοκάμαρα για ποιοτική ξεκούραση.

Επενδύστε σε έναν αναπαυτικό καναπέ. Κάντε κάθε δωμάτιο του σπιτιού καταφύγιο!

Unsplash/ Hutomo Abrianto
Unsplash/ Hutomo Abrianto