Instagram/naturally.sassy
Instagram/naturally.sassy
BALLERINA

Επαγγελματίας μπαλαρίνα αποκαλύπτει τι τρώει κάθε μέρα για να διατηρείται σε φόρμα -Γιατί δεν τρώει μέχρι τις 11


Αναρωτηθήκατε ποτέ τι τρώνε οι μπαλαρίνες και διατηρούν αυτό το αξιοζήλευτο και πάντα σε φόρμα κορμί;

Μια επαγγελματίας μπαλαρίνα αποφάσισε να αποκαλύψει τι τρώει κάθε μέρα ώστε να έχει ενέργεια και να παίρνει τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται για να αποδώσει στις απαιτητικές πρόβες και παραστάσεις.

Η 21χρονη Sassy (Saskia) Gregson-Williams είναι Αγγλίδα χορεύτρια και προπονήτρια.

Άφησε το Sporteluxe να μπει στην κουζίνα της και να μας δείξει πώς παραμένει σε φόρμα.

Το πρώτο πράγμα που κάνει το πρωί είναι να πίνει ζεστό νερό με λεμόνι ώστε να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό της ενώ στις 12 ακολουθεί ένα πράσινο smoothie μετά την ολοκλήρωση της προπόνησής της.

«Δεν τρώω πριν τις 11 το πρωί τις περισσότερες μέρες, αυτή η αρχή είναι η ίδια με την διαλείπουσα νηστεία.

Το να έχω μικρότερο διατροφικό παράθυρο έχει αποδειχτεί ευεργετικό για τις λαχτάρες μου, την πέψη και την ενέργειά μου», αναφέρει σύμφωνα με την Daily Mail.

Το αγαπημένο της υγιεινό ρόφημα είναι ένα παγωμένο πράσινο smoothie και αυτό που έχει πάντα στην κουζίνα της είναι υγρά αμινοξέα. Θεωρούνται μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση του tamari και της σόγιας που δεν έχουν υποστεί ζύμωση και έχουν μια πλούσια umami γεύση.

Η Sassy αναφέρει ότι είναι ιδιαίτερα νόστιμα στο σοτάρισμα και στις σαλάτες και τα χρησιμοποιεί για τα κάνει αυτά που περίσσεψαν πιο γευστικά. 

Αν θέλει γλυκό, θα φάει vegan μπισκότα και παγωτό. Πριν πέσει για ύπνο θα πιει συνήθως ένα τσάι rooibos αλλά αν πεινάει θα φάει ένα μπολ με βρώμη ή βούτυρο αμυγδάλου με μπανάνα. 

Η 21χρονη χορεύτρια είχε πει στο Woman’s Health ότι το μπαλέτο ήταν τα πάντα γι’ αυτήν από έφηβη αλλά δεν έτρωγε πολύ, μόνο σνακ για να αντέξει. Εξήγησε ότι πίστευε πώς οι τροφές με χαμηλά λιπαρά θα την βοηθούσαν να διατηρήσει ένα «μικρό σώμα μπαλέτου» ώστε να έχει περισσότερους ρόλους.

Όμως σε μια πρόβα γύρισε τον αστράγαλό της και έσκισε τους συνδέσμους της λόγω εξάντλησης και έλλειψη θρεπτικών συστατικών. Ο τραυματισμός της σήμαινε ότι έπρεπε να απέχει από τον χορό, κάτι που την επηρέασε σωματικά και ψυχολογικά.

Η αδερφή της ήταν αυτή που της άνοιξε τα μάτια λέγοντάς της ότι δεν φρόντιζε τον εαυτό της. Από τότε η Sassy άρχισε να τρέφεται με την σωστή ποσότητα τροφών πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά και τροφοδότησε τον οργανισμό της με φρούτα, λαχανικά, ολικής άλεσης και άπαχες πρωτεΐνες.

Έκοψε την επεξεργασμένη ζάχαρη και επέλεξε φρέσκα προϊόντα, σιτηρά και μη επεξεργασμένα τρόφιμα.

Είναι pescatarian (τρώει ψάρι αντί για κρέας) και dairy-free, που τις δίνει περισσότερη ενέργεια από ποτέ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Take a break from the books, let’s @balletblastbysassy ‍This may be a sneak peak of an advanced workout to hit the Online Studio soon... #cardioblast

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sassy Gregson-Williams (@naturally.sassy) στις 1 Νοέ, 2018 στις 12:18 μμ PDT