Μια γυναίκα έχει πονοκέφαλο, Φωτογραφία: Shutterstock/By gpointstudio

To τρικ για να απαλλαγείς από τον πονοκέφαλο σε μόλις 10 λεπτά χωρίς φάρμακα

O πονοκέφαλος και οι ημικρανίες ταλαιπωρούν πολύ κόσμο.

Είναι μια ενόχληση τόσο συχνή που για πολλούς θεωρείται ένα φυσιολογικό κομμάτι της καθημερινότητάς τους.

Αγχος, στρες, πολλές υποχρεώσεις που πρέπει να γίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε συνδυασμό με κακή διατροφή, στέρηση ύπνου και μειωμένη κατανάλωση νερού μπορεί να οδηγήσουν έναν άνθρωπο να έχει πονοκέφαλο.

Οι κυριότερες αιτίες που τον προκαλούν έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά μας και τις συνήθειες που υιοθετούμε.

Εκτιμάται ότι στην Ελλάδα η ημικρανία, που είναι και η πιο βασανιστική μορφή κεφαλαλγίας, ταλαιπωρεί το 10% του γενικού πληθυσμού, ενώ το 30% υποφέρουν από πονοκέφαλο τάσεως.

Ο πόνος μπορεί να επιμείνει για αρκετές ώρες, συνήθως, όμως, υποχωρεί αυτόματα ή χάρη στη λήψη ενός παυσίπονου.

Υπάρχει ωστόσο και ένας άλλος τρόπος για να απαλλαγείτε από τον πονοκέφαλο και όπως διαβάζουμε στο Prevention.com οι φυσιοθεραπευτές ορκίζονται σε αυτή την τεχνική.

Οπως σημειώνουν ένα μασάζ διάρκειας 10 λεπτών στον μασητήρα μυ μπορεί να ανακουφίσει το άτομο που υποφέρει από έναν πονοκέφαλο.

Ο μασητήρας μυς είναι ένας παχύς μυς με τετράπλευρο σχήμα που βρίσκεται στην έξω επιφάνεια της κάτω γνάθου και παίζει σημαντικό ρόλο στο μάσημα της τροφής.

Πώς, λοιπόν, αυτό σας δίνει έναν πονοκέφαλο; Αποδεικνύεται ότι μια σφιχτή σιαγόνα προκαλεί μια αλυσιδωτή αντίδραση που οδηγεί σε έντονους πονοκεφάλους.

Shutterstock

Ο πονοκέφαλος κάποιες φορές μπορεί να οφείλεται στο τρίξιμο των δοντιών το οποίο συνεπάγεται σημαντική πίεση της κάτω σιαγόνας και η οποία συμβάλλει στην εκδήλωση του πονοκεφάλου.

Το στρες και το έντονο άγχος κάνει πολλούς να σφίγγουν ασυναίσθητα τους μυς του προσώπου και της γνάθου ή να σφίγγουν τα δόντια τους.

Κάποιοι μάλιστα το κάνουν αυτό κατά τη διάρκεια του ύπνου τους. Το τρίξιμο και σφίξιμο των δοντιών (βρουξισμός) στη διάρκεια του ύπνου ασκεί μεγάλες πιέσεις στη γνάθο με αποτέλεσμα το άτομο την επόμενη ημέρα να ξυπνάει με πονοκέφαλο.

Οποτε η λύση που προτείνουν οι φυσιοθεραπευτές είναι να ανοίξετε το στόμα σας όσο πιο πολύ μπορείτε. Κλείστε το στόμα σας και επαναλάβετε μέχρι να αισθανθείτε την απελευθέρωση των μυών.

Ακουμπήστε το πρόσωπό σας εκεί που τα πίσω δόντια σας συναντούν το μάγουλό σας. Κάντε μασάζ και ανοιγοκλείστε το στόμα σας. Μέσα σε δέκα λεπτά θα έχετε ανακουφιστεί από τον πονοκέφαλο!

Διαβάστε επίσης: Γιατί σε πιάνει πονοκέφαλος κάθε φορά που φτιάχνεις αλογοουρά, κότσο, κοτσίδα

Ο διαφορετικός τρόπος να απαλλαγείς από τον πονοκέφαλο, σε 2 λεπτά!