Unsplash/Sara Dubler
Unsplash/Sara Dubler
DUBROW DIET

Dubrow Diet -Η δίαιτα που στοχεύει να σε κρατήσει για πάντα νέα, μόλις έγινε best seller στο Amazon


Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για τις φετινές γιορτές και μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα.

Κάποιες ψάχνουμε ήδη το κατάλληλο φόρεμα για το φετινό ρεβεγιόν.

Ακόμη, ψάχνουμε την καλύτερη δίαιτα για να είμαστε έτοιμες και να δείχνουμε όμορφες και κομψές.

Πόσες διατροφές και trends βρίσκουμε κάθε μέρα; Πολλές.

Μία από αυτές, ονομάζεται δίαιτα Dubrow. Είναι φρέσκια, καθώς βγήκε πριν ένα μήνα και είναι ήδη στην Best Sellers list του Amazon.

Προέρχεται από τον Terry Dubrow, πλαστικό χειρούργο, και την Heather Dubrow, πρώην Real Housewive. 

Τι είναι όμως η αυτή η δίαιτα;

Το βιβλίο «The Dubrow Diet: Interval Eating to Lose Weight and Feel Ageless» μιλά για ένα πλάνο διαλείπουσας νηστείας που στοχεύει στον μεταβολισμό ώστε να εκπαιδεύσει το σώμα να καίει λίπος.

 

Shutterstock
Shutterstock

Η Heather μοιράζεται τις συμβουλές της για το πώς διατηρεί την σιλουέτα της ενώ απολαμβάνει φαγητό και ποτό.

Στη δίαιτα αυτή, δεν μετράς θερμίδες ή μακροθρεπτικά συστατικά. Αντίθετα, επικεντρώνεσαι σε τρία πράγματα: Πότε, τι και πόσο. Το πότε αναφέρεται στη σημασία του να μην τρως 12-16 ώρες την ημέρα, το τι και το πόσο αναφέρεται στον τύπο και στην ποσότητα των τροφών που τρως έξω από το παράθυρο νηστείας.

Το διατροφικό πλάνο δεν θα προκαλέσει μόνο απώλεια βάρους, αλλά θα ενεργοποιήσει την αντιγηραντική ικανότητα που βρίσκεται στα κύτταρά μας, λόγω μιας διαδικασίας που ονομάζεται αυτοφαγία. Το ζευγάρι ισχυρίζεται ότι έτσι διατηρούν την εμφάνισή τους.

Η δίαιτα Dubrow συνδυάζει την διαλείπουσα νηστεία με τροφές χαμηλές σε υδατάνθρακες που δίνουν έμφαση σε ολόκληρες, ελάχιστα επεξεργασμένες τροφές, λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες και υγιή λιπαρά. Το διατροφικό πλάνο χωρίζεται σε τρεις φάσεις που διαφέρουν στο μέγεθος του παράθυρου νηστείας και των τροφών:

Shutterstock
Shutterstock

Φάση 1: Έτοιμοι για κόκκινο χαλί

Για 2-5 μέρες, όπου νηστεύεις για 16 ώρες και εφοδιάζεσαι με «καύσιμα» μέσα σε 8 ώρες. Τρως 170-340 γρ. άπαχη πρωτεΐνη, λιπαρές τροφές, λίγους ξηρούς καρπούς ή σπόρους, γαλακτοκομικά, μη αμυλούχα λαχανικά, ένα μικρό φρούτο και μισή κούπα σύνθετους υδατάνθρακες. Μπορείς να πιεις νερό, καφέ, τσάι και αναψυκτικά με μηδέν θερμίδες αλλά όχι αλκοόλ. Μπορείς ακόμη να φας κάτι αλμυρό.

Φάση 2: Έρχεται το καλοκαίρι (χτίζεις κορμί)

Την ακολουθείς μέχρι να πετύχεις τον στόχο σου. Η νηστεία είναι μεταξύ 12-16 ωρών ενώ τρως τα ίδια με πριν, με λίγο περισσότερα υγιή λιπαρά και περισσότερους σύνθετους υδατάνθρακες. Ακόμη, επιτρέπεται το αλκοόλ με μέτρο.

Φάση 3: Σέξι και κανονικός άνθρωπος

Εδώ διατηρείς την απώλεια κιλών και συνεχίζεις την αυτοφαγία για αντιγήρανση και πρόληψη ασθενειών. 12 ώρες νηστεία, 5 μέρες την εβδομάδα, και δύο μέρες 16 ώρες νηστεία. Το φαγητό παραμένει το ίδιο με την δυνατότητα ενός cheat meal.

Unsplash/Ella Olsson
Unsplash/Ella Olsson

Στα θετικά αυτής της δίαιτας είναι οι λιγότερο επεξεργασμένες τροφές που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και έχουν λιγότερα πρόσθετα όπως ζάχαρη, λίπη και χρωστικές ουσίες. Τα πράσινα μη αμυλούχα λαχανικά επίσης είναι καλά για την υγεία μας. 

Ακόμη, δεν μετράς θερμίδες ή λίπη και υδατάνθρακες αλλά επικεντρώνεσαι στην ποιότητα και στην ποσότητα, αναφέρει το Cooking Light.

Ωστόσο, υπάρχουν και αρνητικά. Το Cooking Light αναφέρει ότι οι μερίδες δεν ήταν ικανοποιητικές όσον αφορά στις πρόσληψη θρεπτικών ουσιών και ενέργειας. Ακόμη, η διατροφή στηρίζεται κυρίως στις προσωπικές πεποιθήσεις του ζευγαριού.

Επίσης, επικεντρώνεται κυρίως στην εμφάνιση και όχι στην σωστή διατροφή και την υγεία.

Η δίαιτα αυτή είναι πολύ χαμηλή σε θερμίδες, που δεν είναι υγιεινό. Κυρίως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν θες να χάσεις βάρος και να δείχνεις ωραία, αλλά θέλει προσοχή.

Διαβάστε επίσης: Κατακόρυφη δίαιτα -Τι περιλαμβάνει η νέα αυτή διατροφή στην οποία ορκίζονται όσοι γυμνάζονται

Δίαιτα Pegan -Τι περιλαμβάνει και πώς λειτουργεί αυτή η συνδυαστική δίαιτα

Zone Diet: Η νέα δίαιτα με την οποία χάνεις μόνο λίπος και όχι μυικό ιστό