rawpixel/Unsplash
rawpixel/Unsplash
ΣΧΕΣΕΙΣ

Μπορεί μια σχέση από απόσταση να πετύχει; Η επιστήμη μόλις έδωσε την απάντηση


Κάθε σχέση έρχεται αντιμέτωπη με προκλήσεις και για μερικούς η χειρότερη είναι αυτή της απόστασης.

Στις μέρες μας πολλά είναι τα ζευγάρια που έρχονται αντιμέτωπα με το πρόβλημα της απόστασης.

Δεν είναι λίγες οι φορές στην καθημερινότητά μας, που η ζωή επιβάλλει δύο άτομα που αγαπιούνται και είναι ερωτευμένοι μεταξύ τους, να βρίσκονται μακριά ο ένας από τον άλλον για διάφορους λόγους.

Μπορεί για παράδειγμα οι σπουδές να απομακρύνουν ένα ζευγάρι, ή ο στρατός ή ακόμη και μία δουλειά που αναγκάζει ένα από τα δύο μέλη του ζευγαριού να λείπει συχνά σε ταξίδια.

«Μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονιούνται» λέει ο σοφός λαός. Τελικά κάτι τέτοιο ισχύει;

Μπορεί μια σχέση από απόσταση να λειτουργήσει; Χωρίς να χάσει τον ερωτισμό της, το πάθος της, την αγάπη και το ενδιαφέρον; 

Η επιστήμη έδωσε την απάντηση και μάλιστα θα σας εκπλήξει!

Rémi Walle/Unsplash
Rémi Walle/Unsplash

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο έρωτας από απόσταση έχει ημερομηνία λήξης. Αναμφισβήτητα, τα ζευγάρια που ζουν χωριστά έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλες δυσκολίες και εμπόδια. 

Σύμφωνα όμως με έρευνες τα ζευγάρια που βρίσκονται σε απόσταση, τείνουν να φροντίζουν πολύ περισσότερο τη μεταξύ τους επικοινωνία, έχοντας ακόμα και 3-4 φορές επαφή μέσα στην ημέρα. Αυτό έχει ως συνέπεια να αναπτύσσουν ισχυρούς δεσμούς.

Τα ζευγάρια που έχουν την απόσταση ως εμπόδιο στη σχέση τους, καλλιεργούν μια πιο ουσιαστική επαφή. Επίσης η απομυθοποίηση που φέρνει η ρουτίνα της καθημερινής επαφής αργεί να έρθει στις σχέσεις αυτές.  

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Κουίνς βρήκαν ότι σε κάποιους τομείς, όπως είναι η ικανοποίηση, η οικειότητα και η επικοινωνία, η σχέση εξ αποστάσεως μπορεί να είναι καλύτερης ποιότητας από τα ζευγάρια που βρίσκονται μαζί. 

Τα ζευγάρια μιλούν πολύ περισσότερο και μαθαίνουν ο ένας τον άλλον. Η ανάγκη για την εκδήλωση των συναισθημάτων είναι μεγαλύτερη καθώς η απόσταση βοηθάει πολλές φορές να λέμε ευκολότερα αυτά που νιώθουμε και να κρατάμε πίσω εγωισμούς και ανασφάλειες. 

Η προσμονή της συνάντησης προκαλεί έντονα συναισθήματα. Επίσης τα ζευγάρια έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό τους με αποτέλεσμα να έχουν να δώσουν περισσότερα στη σχέση. 

Είναι πολύ ενθουσιασμένοι όταν βλέπoνται και εκτιμούν πραγματικά τον χρόνο που περνούν μαζί. 

Για να λειτουργήσει μια σχέση από απόσταση θα πρέπει το ζευγάρι να εμπιστευτεί ο ένας τον άλλον, αλλά κάτι τέτοιο ισχύει και για τα ζευγάρια που ζουν στην ίδια πόλη.  

Διαβάστε επίσης: Ο φόβος της οικειότητας -Τα 10 σημάδια που δείχνουν ότι κρατάς σε απόσταση τους άλλους

Σχέση από απόσταση- 5 μυστικά για να μην «πετάξει το πουλάκι»