Unsplash/Clem Onojeghuo
Unsplash/Clem Onojeghuo
ΦΛΕΡΤ & ΣΧΕΣΕΙΣ

Το ψέμα στα πρώτα ραντεβού που καταστρέφει την σχέση -Πώς να το αποφύγεις


Το dating και οι σχέσεις έχουν γίνει πολύ δύσκολα στις μέρες μας.

Ενώ τα ραντεβού και το διαδικτυακό φλερτ δίνουν και παίρνουν, οι άνθρωποι τείνουν να μην είναι ειλικρινείς με το τι θέλουν ακριβώς.

Στην αρχή είναι όλα καλά.

Ξεκινάς να βγαίνεις με κάποιον, περνάς ωραία καθώς ο άλλος σου δίνει ελπίδες. Δεν σου ξεκαθαρίζει ευθέως τι ζητάει από εσένα αλλά σου καλλιεργεί την αίσθηση ότι όλα κυλάνε τέλεια για τους δυο σας, κάνοντάς σε να ονειρεύεσαι (και να κολλάς).

Αφού περάσει λίγος καιρός, έρχεται και ένα μήνυμα ή και face to face (για τους πιο γενναίους).

«Δεν ψάχνω κάτι σοβαρό», «δεν θέλω σχέση» κτλ. Και συνεχίζει: «Μπορούμε όμως να βρισκόμαστε για κάτι πιο χαλαρό» (story of my life!).

Meaning: «Θέλω μόνο σεξ». 

Unsplash/Toa Heftiba
Unsplash/Toa Heftiba

Αυτό είναι κάτι πολύ συνηθισμένο σε βραχυπρόθεσμες σχέσεις, αν μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε έτσι.

Λίγο-πολύ όλοι το έχουν κάνει. Γνωρίζουν τον άλλον καλύτερα, τον «φέρνουν στα νερά τους», πριν του πουν την πραγματική τους επιθυμία. 

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι κάπως ψυχρό ή άκομψο να πεις στον άλλον αμέσως ότι αυτό που θες είναι κάτι casual και όχι σοβαρό. Γιατί τότε κανείς δεν θα συμφωνούσε και θα σταματάγαμε να βγαίνουμε μαζί του αμέσως.

Ωστόσο, το να χειραγωγείς κάποιον λέγοντάς του ψέμματα μέχρι να είναι πιο άνετος να δεχτεί την δική σου αλήθεια είναι ένα πολύ συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι νέοι στις σχέσεις τους σήμερα.

Η σεξολόγος Megan Stubbs, αναφέρει ότι είναι δύσκολο κάποιος να δηλώσει από την αρχή ότι δεν ενδιαφέρεται για σοβαρή σχέση, ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να το καταστήσεις σαφές και να μην πληγώσεις τα συναισθήματα και τις προσδοκίες του άλλου.

Unsplash/Leonardo Sanches
Unsplash/Leonardo Sanches

Αν δεν σου δοθεί η ευκαιρία να το κάνεις γνωστό, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου. Η ειλικρίνεια θα εκτιμηθεί περισσότερο από τον πλάγιο τρόπο. Η ειδικός προτείνει να γίνει αυτή η συζήτηση πριν υπάρξει σωματική επαφή.

Αν δεν θέλουν να συνεχίσουν μαζί σου, τότε πρέπει να γίνει σεβαστό.

Αν θέλουν, πρέπει να είστε και οι δύο ξεκάθαροι. Ωστόσο, καλό είναι αν κάποιος θέλει κάτι παραπάνω, να μην μπει καν στη διαδικασία να δοκιμάσει την άλλη επιλογή, ειδικά αν του έχουν πει ψέμματα πρώτα.

«Η επικοινωνία είναι απαραίτητη σε τέτοιες καταστάσεις», αναφέρει η σεξολόγος. Όταν αρχίσουν να υπάρχουν συναισθήματα, καθώς δεν είναι κάτι που μπορείς να ελέγξεις, τα πράγματα μπορεί να πάρουν άσχημη τροπή.

Οπότε το να θέλεις κάτι χαλαρό δεν είναι κακό. Κακό είναι να μην το ξεκαθαρίσεις στον άλλο. Από την αρχή.

Unsplash/Pablo Merchan Montes
Unsplash/Pablo Merchan Montes