Μητέρα δίνει φάρμακο στο μωρό, Φωτογραφία: Shutterstock/By Olga Alper
Μητέρα δίνει φάρμακο στο μωρό, Φωτογραφία: Shutterstock/By Olga Alper
ΕΓΙΝΕ VIRAL

Tο πανέξυπνο τρικ μιας μητέρας για να πίνουν τα παιδιά το φάρμακό τους


Βλέποντας το μωρό σας να ανεβάζει πυρετό μην πανικοβάλλεστε, δεν είναι κάτι τρομακτικό. 

Απλώς θυμηθείτε ότι ο πυρετός στα παιδιά είναι εξαιρετικά συνήθης. 

Βέβαια σε αυτή την περίπτωση όσοι έχετε μωρό ξέρετε πολύ καλά πως όταν αυτό έχει εκνευρισμό είναι πρακτικά αδύνατο να του δώσετε κάποιο φάρμακο σε μορφή σιροπιού, γιατί πολύ απλά αμέσως το φτύνει. 

Τα μωρά όταν είναι άρρωστα γκρινιάζουν και δεν θέλουν να πάρουν το φάρμακό τους. Τις περισσότερες φορές φτύνουν το μεγαλύτερο μέρος της δοσολογίας. 

Σπάνια κάποιο μωρό θα το φάρμακο χωρίς να παραπονεθεί!

Μια Αγγλίδα μητέρα, ωστόσο, η Helena Lee που είναι νοσηλεύτρια, μοιράστηκε μέσω του προφίλ της στο facebook έναν πανέξυπνο τρόπο που θα διευκολύνει πολύ τη ζωή των νέων γονιών.

H Helena Lee περιέγραψε την δυσκολία της να δώσει στο μωρό της το φάρμακό του. Ετσι σκέφτηκε να βάλει την άκρη της σύριγγας στην πιπίλα του μπιμπερό. Το μωρό το ήπιε αμέσως!

Μάλιστα η φωτογραφία της με το πανέξυπνο «κόλπο» στα social media έχει κοινοποιηθεί περισσότερες από 168.000 φορές. 

Στη λεζάντα της φωτογραφίας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Προς όλες τις μαμάδες. Τις τελευταίες 24 ώρες παλεύω να δώσω στην κόρη μου αντιπυρετικό, όμως κάθε φορά το φτύνει πάνω της. Θυμήθηκα, λοιπόν, αυτό το κόλπο. Έβαλα τη σύριγγα που περιέχει τη σωστή ποσότητα φαρμάκου μέσα στη θηλή του μπιμπερό του. Το μωρό νόμιζε ότι ήταν γάλα και το ρούφηξε αμέσως, χωρίς να χυθεί η παραμικρή σταγόνα και χωρίς να κλάψει».

Δείτε εδώ:

Helena Lee/facebook
Helena Lee/facebook