shutterstock.com
shutterstock.com
ΧΑΛΑΝΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Οι τροφές που ασχημαίνουν το χαμόγελό σου


Για να μπεις στην καρδιά και την ψυχή ενός ανθρώπου, αρκεί λένε να τον κοιτάξεις κατάματα, γιατί εκεί μπορείς να βρεις όλη την αλήθεια.

Εμείς αναγνωρίζουμε αυτόν τον καθρέφτη της ψυχής, αλλά τονίζουμε και τη σημασία που έχει ένα λαμπερό χαμόγελο για την προσωπική και επαγγελματική σου επιτυχία.

Πέρα από ένδειξη ευτυχίας, το αστραφτερό χαμόγελο προσδίδει αυτοπεποίθηση, δυναμισμό και σαφώς δεν υπάρχει καλύτερο και πιο πολύτιμο “αξεσουάρ” από αυτό για να φορέσεις, αφού μπορεί να μαγνητίσει τα βλέμματα και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γύρω.

Όμως πολλές φορές η οδοντοστοιχία μας παρουσιάζει ατέλειες και αυτό δεν οφείλεται αποκλειστικά σε κληρονομικές αιτίες αλλά και σε επίκτητες, όπως για παράδειγμα οι βλάβες από τις τροφές που καταναλώνεις.

Αναρωτιέσαι ποιες είναι αυτές;

  • Το αγαπημένο σου πρωινό ρόφημα, ο καφές, μπορεί να σε τονώνει και να σε κρατάει σε εγρήγορση, όμως αφήνει στα δόντια λεκέδες λόγων των πολυφαινολών.
  • Τα αναψυκτικά τόσο κυρίως της ζάχαρης όσο και του ανθρακικού τους σταδιακά καταστρέφουν τα δόντια.
  • Η όξινη φύση των εσπεριδοειδών είναι άλλη μια αιτία. Ναι, είναι περίεργο γιατί κάνουν καλό στη διατροφή και την υγεία σου γενικότερα, όμως μιλώντας πιο ειδικά, για τα δόντια, διαβρώνουν το σμάλτο.
  • Τα δόντια είναι δυνατόν να αποχρωματιστούν και από το κρασί είτε αυτό είναι λευκό είτε κόκκινο.

Tip: Για την ορθή πρόληψη κατανάλωσε περισσότερα λαχανικά, γαλακτοκομικά και φρούτα, κυρίως αχλάδι.