Pexels/ rawpixel.com
Pexels/ rawpixel.com
08|01|2019 08:15
SHARE
OFFICE ROUTINE

6 συνήθειες που έχεις και σε καθιστούν τον αντιεπαγγελματία του γραφείου


Αποδοτικότητα, εχεμύθεια, συνέπεια, ακρίβεια: τέσσερα χαρακτηριστικά που οφείλεις να έχεις σε έναν εργασιακό χώρο για να μπορείς να προχωράς και να εξελίσσεσαι.

Αλλά δεν οφείλεις να έχεις μόνο αυτά. Υπάρχουν συμπεριφορές που σε κάνουν να δείχνεις ακατάλληλη για την θέση εργασίας. Λάθη που κλονίζουν το επαγγελματικό σου προφίλ.

Η εμπιστοσύνη στον εργασιακό χώρο χτίζεται σταδιακά: από μικρές και μεγάλες στιγμές στις οποίες ανταποκρίθηκες δίνοντας τον καλύτερό σου εαυτό. Ποτέ δεν είναι αργά να διορθώσεις τα λάθη. Αρκεί να τα εντοπίσεις.

Ποια είναι αυτά που μπορεί να σε κάνουν να δείχνεις αναξιόπιστη και κακή επαγγελματίας;

1) Όταν η υπερβολική σιγουριά γίνεται αλαζονεία: Η αυτοπεποίθηση είναι πάντα ένα από τα κλειδιά που ανοίγουν την πόρτα της επιτυχίας και την ανέλιξης σε έναν εργασιακό χώρο. Υπάρχει, όμως, μια λεπτή γραμμή που χωρίζει την σιγουριά από την αλαζονεία. Να δείχνεις ότι έχεις την διάθεση να μαθαίνεις και όχι ότι έχεις όλες τις απαντήσεις –ιδίως όταν δεν τις έχεις.

2) Όταν δεν σηκώνεις ποτέ το τηλέφωνο όταν σε χρειάζονται από τη δουλειά: Δείγμα ασυνέπειας. Όταν υπάρχει ανάγκη και δεν δείχνεις διαθεσιμότητα από την πλευρά σου, τότε διαταράσσεται η σχέση εμπιστοσύνης με τους εργοδότες σου.

Pexels/ rawpixel.com
Pexels/ rawpixel.com

3) Όταν αδυνατείς να δεχτείς την κριτική: Η κριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εργασιακής ζωής. Μάθε να την δέχεσαι και να κάνεις την αυτοκριτική σου. Ετσι θα γίνεσαι ολοένα και πιο αποδοτική.  

4) Μιλάς περισσότερο από όσο ακούς: Μάθε να ακούς. Μια δεξιότητα που εκτιμάται στον εργασιακό χώρο. Όταν έχεις μάθεις να ακούς προσεκτικά τον συνεργάτη σου, μπορείς να συνεργάζεσαι πιο αρμονικά μαζί του.

Unsplash/ William Iven
Unsplash/ William Iven

5) Όταν είσαι υπερβολικά χαλαρή: Δεν λέμε ότι το να εκπέμπεις στρες σε κάνει να δείχνεις πιο ευσυνείδητη επαγγελματίας. Αλλά όταν δείχνεις ότι… σε δεν νοιάζει και πολύ το τι συμβαίνει ενός του εργασιακού περιβάλλοντος κάνεις τους άλλους να μην σε εμπιστεύονται τόσο.

6) Μην είσαι συνεχώς απασχολημένη με το κινητό σου και μονίμως συνδεδεμένη στα social media: Αυτό θα βοηθήσει σημαντικά το προφίλ σου στον εργασιακό χώρο. Όταν είσαι συνεχώς συνδεδεμένη στα social media και ασχολείσαι συνέχεια με το κινητό σου, αφαιρείς πόντους ευσυνειδησίας και συνέπειας από την εικόνα σου.