Shutterstock
Shutterstock
ΧΙΟΝΙ

Μην δοκιμάζετε χιόνι -Ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να τρώμε το φρέσκο χιόνι που έριξε


Σήμερα ξημέρωσε μια άσπρη μέρα! Κυριολεκτικά!

Σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας το έστρωσε, ενώ σε άλλες μερικές νιφάδες έκαναν την εμφάνισή τους.

Όπως και να έχει, εμείς χαρήκαμε πολύ!

Πολλοί μάλιστα χαίρονται τόσο πολύ που... δοκιμάζουν το χιόνι! Και όταν λέμε δοκιμάζουν, εννοούμε τρώνε!

Ίσως η μαλακή του υφή, ίσως το ότι μας θυμίζει παγωτό (!), ίσως το ότι απλώς είναι παγωμένο νερό, μας κάνει να θέλουμε να το γευτούμε.

Από ότι φαίνεται όμως δεν πρέπει να τρώμε το χιόνι, ούτε εμείς, ούτε το παιδί μας. Και δεν εννοούμε μόνο το κίτρινο χιόνι αλλά και το φρέσκο.

Σύμφωνα με έρευνα του 2015 του Πανεπιστημίου McGill στον Καναδά, έδειξε ότι το χιόνι στις αστικές περιοχές μπορεί να γίνει τοξικό λόγω των ατμοσφαιρικών ρύπων που εκπέμπουν οι εξατμίσεις των αυτοκινήτων.

Shutterstock
Shutterstock

Οι ερευνητές έβαλαν χημικά από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων σε σακουλάκι με φρέσκο χιόνι. Μετά από μία ώρα, το χιόνι είχε απορροφήσει τα επικίνδυνα χημικά που υπάρχουν σε προϊόντα πετρελαίου. 

Η μικρή έκθεση σε αυτές τις χημικές ενώσεις, μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, ζαλάδα και σύγχυση. Μακροπρόθεσμα, η μεγάλη κατανάλωση τέτοιων ενώσεων, μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο, επιπλοκές στο συκώτι και να νεφρά, ακόμη και θάνατο.

Οι αγροτικές περιοχές είναι πιο ασφαλείς. Μπορείς να πιάσεις νιφάδες με την γλώσσα σου! Ωστόσο, αν ζεις κοντά σε εργοστάσιο ή άλλη πηγή μόλυνσης, απέφυγε να βάλεις το χιόνι στο στόμα σου.