Ο φούρνος είναι μια από τις πιο «παραγωγικές» οικιακές συσκευές, αν μαγειρεύετε συχνά.
Ωστόσο για πολλές νοικοκυρές το ψήσιμο στο φούρνο δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Πολλές γυναίκες και ιδίως οι νέες νοικοκυρές που δεν έχουν τόση μεγάλη εμπειρία με την μαγειρική, προβληματίζονται για το πώς πρέπει να μαγειρέψουν σωστά το φαγητό στον φούρνο.
Οι ρυθμίσεις είναι πολλές και δεν υπάρχει ποτέ χρόνος για να διαβάσεις με προσοχή το εγχειρίδιο χρήσης του φούρνου.
Πολλά τα ερωτήματα, πολλές και οι απαντήσεις γύρω από τον σωστό τρόπο ψησίματος αλλά και τι σωστή λειτουργία του φούρνου.
Για να έχεις ένα νόστιμο και ζουμερό φαγητό πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά πώς να χρησιμοποιείς σωστά τον φούρνο. Γιατί σε κανέναν δεν αρέσει ένα κοτόπουλο στον φούρνο που από μέσα είναι άψητο!
Ας γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα τον φούρνο του σπιτιού μας και τις λειτουργίες του. Για να μην γίνουμε μια νοικοκυρά σε απόγνωση.
Καταρχάς είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε να προθερμάνετε τον φούρνο στην επιθυμητή θερμοκρασία πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα. Το κρέας, τα πουλερικά, αλλά και τα ψάρια πρέπει να ψήνονται από την αρχή σε ζεστό φούρνο για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε (ομοιόμορφο ψήσιμο μέσα και έξω, τραγανή πέτσα/τραγανό δέρμα, ζουμερή σάρκα).