O Στέλιος Αγγελίδης. Φωτογραφία: Bovary.gr
O Στέλιος Αγγελίδης. Φωτογραφία: Bovary.gr
15|01|2019 14:43
SHARE
ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Τι συνέβη όταν έκανα για πρώτη φορά PRP -Οι ρυτίδες εξαφανίστηκαν μέσα σε μισή ώρα


Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το PRP. Την επαναστατική μέθοδο, που χαρίζει άμεσα νεανικό δέρμα μόνο με τα αιμοπετάλιά σου. Και όταν λέμε νεανικό, το εννοούμε.  

Ο πλέον ειδικός -αφού έκανε κλινικές μελέτες και έγραψε βιβλίο αναφορικά με το PRP- δερματολόγος Στέλιος Αγγελίδης, μου έδωσε μια πρώτη γεύση της θεραπείας. Και ήταν πράγματι εντυπωσιακή. 
Παρασκευή, μέσα Δεκέμβρη, φτάνω στο ιατρείο του κυρίου Αγγελίδη, στην Βασιλίσσης Σοφίας 90 για να δοκιμάσω τη μέθοδο PRP που ακούω συνέχεια γύρω μου

«Το PRP είναι η χρησιμοποίηση των αιμοπεταλίων (δηλαδή το πλάσμα του αίματος) ως ογκομετρική αποκατάσταση. Αφού φυγοκεντρίσουμε το αίμα, κατακάθονται τα ερυθρά και τα λευκά και πάνω-πάνω μένουν τα αιμοπετάλια. Χρησιμοποιούμε τα αιμοπετάλια είτε ως fillers, είτε ως μεσοθεραπεία, είτε ως μάσκα και πολλές φορές ως κρέμα» μου εξηγεί ο κύριος Αγγελίδης ενώ μια από τις συνεργάτιδές του μου παίρνει αίμα (παρεμπιπτόντως ούτε που το κατάλαβα). 

«Χρησιμοποιούμε τα αιμοπετάλια» συνεχίζει ο δερματολόγος, «γιατί είναι αυτό το συστατικό του αίματος που εκλύει αυξητικούς παράγοντες, άρα έχουν τη μεγαλύτερη δυναμική στο αίμα από όλα τα υπόλοιπα -ερυθρά και λευκά- και βελτιώνουν τις λειτουργίες των κυττάρων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». 

Αν και πίστευα ότι μιλάμε για μία χρονοβόρο διαδικασία, έπεσα έξω. Μετά από μόλις 10 λεπτά, το αίμα είχε φυγοκεντρηθεί, ενώ την ίδια ώρα, περνούσα από ένα λεπτομερές σκανάρισμα για να δούμε τα προβλήματα του προσώπου. Το βασικό θέμα μου, όπως θα δείτε και στην εικόνα, είναι η ροδόχρους νόσος. Το κοκκίνισμα δηλαδή του προσώπου, ειδικά γύρω από τη μύτη. 

Τα αιμοπετάλια, τα οποία τελικά χρησιμοποιούνται στην αυτόλογη μεσοθεραπεία, έχουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα -καμία σχέση με το κόκκινο χρώμα που μπορεί να τρομάζει κάποιους. 
«Έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη από τη μεσοθεραπεία που κάνουμε με υαλουρονικό και βιταμίνες, καθώς έχει όλους τους αυξητικούς παράγοντες. Η μέθοδος που κάνουμε είναι ογκομετρική αποκατάσταση με το αίμα, δηλαδή αντί για fillers με υαλουρονικό, εμείς κάνουμε γέμισμα με αίμα. Και στις 5 φορές που χρειάζεται η θεραπεία, γεμίζεις με τον δικό σου όγκο» αναφέρει ο κύριος Αγγελίδης. 

Η στιγμή της έγχυσης έφτασε. Προσθέτοντας τον ενεργοποιητή στα αιμοπετάλια, ο γιατρός άρχισε να εγχύει το υγρό στο πρόσωπό μου. Και μόλις ολοκληρώθηκε η έγχυση, συνεχίσαμε με τη θεραπεία με ρόλερς και τη μάσκα. Η διαδικασία διήρκεσε μόλις 15 λεπτά και το αποτέλεσμα, ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Οι λεπτές γραμμές εξαφανίστηκαν και τα σημεία από τα οποία είχε φύγει ο όγκος, απέκτησαν νέο. Το δέρμα έδειξε αμέσως πιο λαμπερό, πιο ενυδατωμένο, πιο υγιές. «Μόλις έκανες ένα πολύ ωραίο δώρο στον εαυτό σου» μου είπε χαμογελαστή μία από τις συνεργάτιδες του κυρίου Αγγελίδη.

Τα λεπτά σημεία: 

-Για να είναι σωστή η θεραπεία θα πρέπει το αίμα να φυγοκεντρηθεί σε συγκεκριμένη φυγόκεντρο με συγκεκριμένα G για να μην κατακρεμνίζονται τα αιμοπετάλια και χάνουμε τη δυναμική της θεραπείας. 

-Τα πιο παχιά αιμοπετάλια που είναι πιο κοντά προς τα λευκά, δηλαδή τα βαρύτερα αιμοπετάλια είναι και τα πιο ενεργά. Αυτά μπαίνουν ως fillers, ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν μπαίνει υαλουρονικό (κάτω από τα μάτια και τα χείλη) και τα ζυγωματικά. Και έτσι χτίζεις τον δικό σου ιστό, κάνοντας αυτόλογη μεταμόσχευση κυττάρων. 

-Τα δεύτερα, πιο ελαφριά, γίνονται μεσοθεραπεία και τα τρίτα που είναι πάνω πάνω γίνονται μάσκα. 

-Ένα σημείο για να γίνει σωστά η αυτόλογη θεραπεία είναι ο ενεργοποιητής. Πρέπει να θρομβωθεί το αιμοπετάλιο για να απελευθερώσει τους αυξητικούς παράγοντες μέσα στο δέρμα. 

«Στην κλινική μελέτη που κάναμε για το βιβλίο -το οποίο θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα- κάναμε ογκομετρική αποκατάσταση για ρυτίδες και βελτιώθηκε ο όγκος μέσα στις 5 φορές -μία κάθε μήνα- που γίνεται η θεραπεία. Τι είδαμε: Βελτιώθηκε η ροδόχρου νόσος. Δηλαδή η κοκκινίλα. Έγινε πιο compact το δέρμα, πιο υγιές, πιο ενυδατωμένο και μειώθηκε η ερυθρότητα. Επίσης μειώθηκε το μέλασμα, αφού μπήκαμε στο δέρμα και σταματήσαμε την φλεγμονή».

Για το PRP ουσιαστικά χρειάζονται 5 θεραπείες, μία ανά μήνα, ώστε να «χτιστεί» το δέρμα και μετά 1 το χρόνο για συντήρηση. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Σαν να έχεις κάνει λίφτιγκ. 

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί την ονομάζουν το next big thing στην δερματολογία, αφού είναι η μεγαλύτερη επουλωτική και αναγεννητική θεραπεία. 
Η τιμή κυμαίνεται από 200-300 ευρώ την κάθε φορά, για το «χτίσιμο». Η συντήρηση που είναι μόνο μια φορά το χρόνο είναι οικονομική.

Αν πιστεύετε ότι πρέπει να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας, αυτό είναι μακράν το καλύτερο.

Narcissus