mariekondo/ Instagram
mariekondo/ Instagram
MARIE KONDO

Marie Kondo: Τα 3 καλύτερα tips από το best seller της γκουρού της οργάνωσης που κατακτά και το Netflix


Για πάνω από 140 εβδομάδες, το βιβλίο της βρισκόταν στη λίστα των best sellers των New York Times.

Οι ιδέες της έχουν κάνει ευκολότερη την καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων. Πλέον, κατακτά και το Netflix.

H εκπομπή της έχει τον ίδιο τίτλο με το best seller της που κυκλοφόρησε 5 χρόνια πριν και πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα.

«Tidying Up with Marie Kondo»: η expert της οργάνωσης, Μarie Kondo και η μέθοδός της (KonMari) θέλουν να βάλουν σε τάξη όχι μόνο το σπίτι σου, αλλά και τις σκέψεις σου.

Είσαι έτοιμη για κάτι τέτοιο;

Αν ναι, σε πρώτη φάση, δοκίμασε να εφαρμόσεις τρεις από τις συμβουλές που βρίσκονται στο βιβλίο της, το οποίο είναι sold out ξανά.

Η πρεμιέρα της σειράς επεισοδίων «Tidying Up with Marie Kondo» έγινε την 1η ημέρα του 2019. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

New year, new joy! “Tidying Up With Marie Kondo” is coming to @netflix January 1st. Add the show to your Watch List (link in bio) and make 2019 life-changing! #TUWMK #NewYearNewJoy

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marie Kondo (@mariekondo) στις 12 Δεκ, 2018 στις 9:32 πμ PST

To βιβλίο της, μία μόλις εβδομάδα μετά την πρεμιέρα της εκπομπής της, σκαρφάλωσε (ξανά!) στη λίστα των best sellers των New York Times. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My first book, “The Life-Changing Magic of Tidying Up,” is back on the @nytimes best sellers list this week! If you haven’t read it yet, now is the time. Photo by @paperclipsandpaper.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marie Kondo (@mariekondo) στις 7 Ιαν, 2019 στις 7:31 πμ PST

Ακολουθούν 3 συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε εύκολα στην καθημερινότητά σας στο σπίτι -τα αντικείμενα θα μπουν σε τάξη χωρίς να δυσκολευτείτε. 

 

Κάπου εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα tips οργάνωσης της Marie Kondo μπορεί να μην ταιριάζουν στην κουλτούρα της καθημερινότητας πολλών από εσάς.

Κρατήστε και εφαρμόστε την συμβουλή που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας.

Αν δείτε ουσιαστική βελτίωση στην οργάνωση της καθημερινότητάς σας στο σπίτι, τότε, ναι: αξίζει τον κόπο να κάνετε αυτές τις ιδέες μέρος της τρόπου ζωής σας.

 

Συμβουλή 1η- Πρώτα ξεκαθάρισμα, μετά οργάνωση: Πριν προχωρήσετε στην οργάνωση των προσωπικών σας αντικειμένων, αποφασίστε ποια χρειάζεστε, ποια είναι σε καλή κατάσταση, ποια βοηθούν πραγματικά την καθημερινότητά σας. Η σωστή τακτοποίηση για την Marie Kondo έρχεται μέσα από την «αφαίρεση» κι έπειτα την εύρεση συγκεκριμένης θέσης για κάθε αντικείμενο που κρίνετε απαραίτητο για την καθημερινότητά σας.

 

 

2) Ομαδοποίηση ανά κατηγορία: Για την Marie Kondo, ενα βασικό πρόβλημα στην οργάνωση του σπιτιού έγκειται στο γεγονός ότι αντικείμενα της ίδιας κατηγορίας μπορεί να είναι διάσπαρτα σε όλο το σπίτι (αποθηκευμένα σε συρτάρια και ντουλάπια διαφορετικών δωματιών) και όχι ομαδοποιημένα σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Αν συγκεντρώσετε όλα τα αντικείμενα που ανήκουν στην ίδια κατηγορία σε ένα συγκεκριμένο μέρος, θα βρίσκετε πολύ πιο εύκολα ό,τι αναζητάτε και θα μειωθεί δραστικά η ακαταστασία σε κάθε δωμάτιο.

3) Κράτα μόνο τα αντικείμενα που φέρνουν χαρά: Η Μarie Kondo φυσικά και δεν περιμένει να συνδέεστε συναισθηματικά με αντικείμενα που χρησιμοποιείτε πχ για την προσωπική σας υγιεινή. Υπάρχουν, όμως, ρούχα και άλλα προσωπικά αντικείμενα που ίσως να μην έχετε συνδέσει με ευχάριστες αναμνήσεις, να μην ταιριάζουν άλλο με τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα και την προσωπικότητά σας -όπως διαμορφώνεται χρόνο με τον χρόνο-. Αυτά σας συμβουλεύει να απομακρύνετε.