Υπέροχη σχέση, αλλά χωρίς σεξ, Φωτογραφία: Shutterstock/By Ivanko80
Υπέροχη σχέση, αλλά χωρίς σεξ, Φωτογραφία: Shutterstock/By Ivanko80
ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΞ

Τι να κάνεις όταν όλα στην σχέση σου είναι υπέροχα εκτός από το σεξ


Καμιά φορά λένε ότι δεν μπορείς να τα έχεις όλα στη ζωή. 

Εχεις βρει έναν άνθρωπο που σου αρέσει, ταιριάζετε, έχετε κοινά ενδιαφέροντα, σε καταλαβαίνει, αλλά το σεξ είναι πολύ μέτριο.

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο ενώ όλα στη σχέση σου είναι υπέροχα, το σεξ είναι ανύπαρκτο. Στη σχέση που έχεις, το σεξ είναι μέτριο προς χάλια και δεν τα βρίσκετε καθόλου στο κρεβάτι.

Το έχετε αντιληφθεί και οι δύο, αλλά δεν το έχετε συζητήσει. Το έχετε κουκουλώσει για τα καλά. 

Σε αυτή τη σχέση υπάρχει σεβασμός, αλληλοεκτίμηση, αγάπη και εμπιστοσύνη. Είναι γλυκός, έχει χιούμορ, ταιριάζετε πολύ, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει χημεία στο σεξ. Δεν υπάρχει πάθος. Ούτε καν μια σπίθα.

Τι συμβαίνει άραγε; Είναι αυτός λόγος χωρισμού;

Η αγκαλιά μπροστά από την τηλεόραση και οι βόλτες παρέα με φίλους είναι αυτό που συνήθως κάνετε μαζί. 

Οι εδικοί λένε ότι το καλό σεξ από μόνο του δεν φτάνει για μια επιτυχημένη σχέση, αλλά εσύ τα έχεις όλα εκτός από το καλό σεξ. Τι κάνεις λοιπόν σε αυτή την περίπτωση;

Οταν το σεξ δεν είναι καλό, δεν είναι λόγος για να χωρίσεις. Είναι λόγος για να το προσπαθήσεις και να δώσεις μια ακόμα ευκαιρία στη σχέση σου, λένε οι ψυχολόγοι. 

Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική σε ένα ζευγάρι. Η επικοινωνία είναι το κλειδί σε μια υγιή σχέση και οφείλεις να μιλήσεις στον σύντροφό σου για αυτό το σεξουαλικό θέμα. 

Πολλές φορές στη ζωή δεν μπορούμε να έχουμε ό,τι θέλουμε και όπως το θέλουμε. Θα πρέπει να μάθουμε όμως να το βελτιώνουμε και να προσπαθούμε για αυτό. 

Αν δεν μπορείτε να τα καταφέρετε μόνοι σας με τον διάλογο, τότε καλό είναι να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού. Ο θεραπευτής θα ακούσει το πρόβλημα και θα σας κατευθύνει στη λύση που θα οδηγήσει σε μια αμοιβαία ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή. 

Το σεξ είναι ένα βασικό κομμάτι της σχέσης και οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να βελτιωθεί. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή, αλλά είναι ένα πρόβλημα που έχει τη λύση του, λένε οι ψυχολόγοι. 

Κάθε φορά που το σεξ γίνεται ζήτημα για ένα ζευγάρι, είναι έξυπνο να διερευνηθούν πρώτα αν υπάρχουν κάποια πιθανά ιατρικά αίτια. 

Το σεξ δεν είναι καλό λόγω του άγχους ή ενός φαρμάκου το οποίο παίρνει ο σύντροφός σου; Ένας μεγάλος αριθμός φαρμάκων αρκετά συχνής χρήσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την σεξουαλική ζωή του άνδρα τόσο στο επίπεδο της σεξουαλικής επιθυμίας, όσο και στο επίπεδο της στυτικής λειτουργίας.

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι κάθε ζευγάρι έχει τη δυνατότητα να κάνει καλό σεξ και μπορεί να τα καταφέρει αν προσπαθήσει. «Αν είστε συναισθηματικά και σωματικά υγιείς και οι δυο μπορείτε να πετύχετε θαύματα και να μάθετε πώς να απολαμβάνετε τον έρωτα», τονίζουν. 

To πιο σημαντικό από όλα είναι να γνωρίζεις τι πραγματικά θέλεις εσύ στο κρεβάτι και να το ζητάς από τον σύντροφό σου. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ έχουμε μάθει να λέμε στον σύντροφό μας ποιο πουκάμισο που φοράει μας αρέσει ή δεν μας αρέσει, ποια γραβάτα του πάει ή δεν του πάει, δεν μιλάμε για το σεξ. Έχεις δοκιμάσει ποτέ να μιλήσεις για τη στάση που σε ξετρελαίνει; 

Διαβάστε επίσης: Τι σκέφτεται ο άνδρας πριν, κατά τη διάρκεια του σεξ και μετά

Στο μυαλό των ανδρών – Τι θα ήθελαν να ξέρουν οι γυναίκες για το σεξ