Η δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αυγού. Η μεγάλη διατροφική του αξία, αδιαμφισβήτητη.
Οι διατροφολόγοι το χαρακτηρίζουν ως φυσική υπερτροφή, ως πολυβιταμίνη της φύσης και πηγή διατροφικών στοιχείων καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, Β13, D και Ε, φυλλικό οξύ, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα.
Εδώ και αρκετά χρόνια, ένας μύθος για το αυγό, έχει καταρριφθεί. Η αυξημένη κατανάλωσή του θεωρείτο υπεύθυνη για την αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης. Αυτό όμως δεν ισχυεί σύμφωνα με μελέτες, μιας και τα επίπεδα χοληστερόλης δεν επηρεάζονται σημαντικά εφόσον η διατροφή μας είναι χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά. Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση 2 ή 3 αυγών ημερησίως μπορεί να να φέρει θεαματικά αποτελέσματα στον οργανισμό μας.