Pexels/Sarah J
Pexels/Sarah J
ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ

Τα 6 βρώμικα σημεία που τραβούν αμέσως την προσοχή σε ένα σπίτι


Σε μια ιδανική καθημερινότητα, υπάρχει χρόνος για όλα αυτά που κάνουν την ζωή μας πιο ευχάριστη. Η πραγματικότητά, όμως, διαψεύδει τις προσδοκίες: ο χρόνος που μένει καθημερινά για τον εαυτό μας -απαλλαγμένος από εργασία και υποχρεώσεις- είναι ελάχιστος.

Έτσι, οι δουλειές του σπιτιού γίνονται μια εκκρεμότητα στο πρόγραμμά μας που παίρνει συνεχώς αναβολή μέχρι να βρούμε τον απαραίτητο χρόνο για να την διευθετήσουμε.

Κακά τα ψέματα: και ποια δεν θα ήθελε ένα σπίτι συνεχώς καθαρό και τακτοποιημένο. Ποια, όμως, έχει τον απαιτούμενο χρόνο για να το βάζει διαρκώς σε τάξη;

Eίναι φορές που η ανάγκη της τακτοποίησης γίνεται επιτακτική: ιδίως όταν στο σπίτι περιμένουμε καλεσμένους -συγγενείς, φίλους, συνεργάτες.

Τότε, ανασκουμπωνόμαστε και ξεκινάμε να καθαρίζουμε ό,τι προλαβαίνουμε και ό,τι πιστεύουμε ότι τραβά την προσοχή.

Εχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια βρώμικα σημεία του σπιτιού παρατηρούν πραγματικά οι καλεσμένοι ή οι φιλοξενούμενοί σας; Κι όμως, τα περισσότερα από αυτά ούτε που σας περνά από το μυαλό να μπείτε σε διαδικασία να τα καθαρίσετε.

Τι παρατηρούν με την πρώτη είσοδό τους στον χώρο;

1) Διακόπτες: Εσείς μπορεί να μην παρατηρείτε την σκόνη και τα δακτυλικά αποτυπωμάτα, αλλά κάποιος που θα ανοίξει το φως για πρώτη φορά στο δωμάτιο θα τα παρατηρήσει.

2) Ο καθρέπτης του μπάνιου: Είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί όποιος μπαίνει στο μπάνιο. Οι λεκέδες και η σκόνη είναι αυτά που πρέπει να απομακρύνετε όταν μπείτε σε διαδικασία να το καθαρίσετε.

 

Unsplash/ Jose Soriano
Unsplash/ Jose Soriano

3) Κουρτίνα μπάνιου: Αν κάποιος φιλοξενούμενός σας θελήσει να κάνει ένα μπάνιο, τότε, δύσκολα δεν θα πέσει το μάτι του στους λεκέδες της κουρτίνας. Η κουρτίνα, το χαλάκι και ο καθρέπτης του μπάνιου είναι τα τρία βασικά spots που τραβούν αμέσως την προσοχή.

4) Η βαριά μυρωδιά στην ατμόσφαιρα: Είναι λογικό να μην μπορείτε να διακρίνετε εύκολα την μυρωδιά που αποπνέει η ατμόσφαιρα του σπιτιού. Κι όμως, είναι το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται κάποιος όταν εισέρχεται στον χώρο. Φροντίστε να απαλλάξετε τον χώρο από δυσάρεστες μυρωδιές που μπορεί να προέρχονται από την κουζίνα ή το μπάνιο.

Pexels/rawpixel.com
Pexels/rawpixel.com

5) H (δυσάρεστη) μυρωδιά από το ψυγείο: Πιθανότατα να μην καθαρίζετε το ψυγείο σας κάθε μέρα και να παραμένουν σε αυτό τρόφιμα για πολλές, συνεχόμενες ημέρες. Πάνω στην βιασύνη να καθαρίσετε πρώτα «τα πάνω πάνω», ίσως να ξεχνάτε να δώσετε έμφαση στον καθαρισμό του ψυγείου. Ομως, αν κάποιος θελήσει να το ανοίξει πχ. για λίγο νερό, τότε μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με μια ενοχλητική μυρωδιά που εσείς μπορεί να μην αντιλαμβάνεστε -επειδή νιώθετε «οικεία» με αυτή. Ακόμα κι αν έχετε καθαρίσει τους πάγκους, το τραπέζι και το πάτωμα της κουζίνας, η μυρωδιά είναι αυτή που θα γίνει ανάμνηση στον καλεσμένο σας.

6) Πόμολα: Είναι μια από τις κύριες πηγές μικροβίων στο σπίτι και το πρώτο πράγμα που -αυτονόητα- βλέπει κάποιος λίγο πριν μπει σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Ο λόγος για τα πόμολα των οποίων τα καθάρισμα πιθανότατα να μην έχετε σε προτεραιότητα. Ενα πόμολο που έχει ξεθωριάσει δεν προκαλεί θετική εντύπωση σε αυτόν που θα το πιάσει για να μπει στο δωμάτιο.