Το κλειδί της επιτυχίας σύμφωνα με τον Στιβ Τζομπς, Φωτογραφία: ΑP images/Paul Sakuma
Το κλειδί της επιτυχίας σύμφωνα με τον Στιβ Τζομπς, Φωτογραφία: ΑP images/Paul Sakuma
ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Το μοναδικό πράγμα που χωρίζει τους επιτυχημένους ανθρώπους από τους υπόλοιπους, σύμφωνα με τον Στιβ Τζομπς


Θεωρήθηκε από πολλούς ως ο μέγας ευαγγελιστής της ψηφιακής εποχής.

Ο Στιβ Τζομπς ξεκίνησε την Apple στο γκαράζ των γονιών του το 1976 και κατάφερε να δημιουργήσει μία από τις πιο ισχυρές και καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο.

Ηταν ένας άνθρωπος που είχε εξαιρετικά υψηλές προσδοκίες. Προκάλεσε τον εαυτό του και τους ανθρώπους γύρω του να δουλέψουν πιο έξυπνα, να δουλέψουν περισσότερο και σκληρότερα, ώστε αυτός και οι συνεργάτες του να μπορέσουν να ολοκληρώσουν ό,τι ονειρεύτηκαν.

Η ζωή του όμως, έμελλε να τελειώσει στα 56 του χρόνια, αφήνοντας όμως πίσω του ένα τεράστιο έργο που άλλαξε τον τρόπο που βιώνουμε την τεχνολογία. 

Πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να εντοπίσουν το μυστικό της επιτυχίας του. Αυτό που τον έκανε να ξεχωρίσει σαν προσωπικότητα σε σχέση με τους υπόλοιπους.  

Ο Στιβ Τζομπς πίστευε ανέκαθεν πως ο μοναδικός τρόπος για να παράγεις ένα καλό αποτέλεσμα είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις και να πιστεύεις σε κάτι.

Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που χωρίζει τους επιτυχημένους ανθρώπους από όλους του άλλους.

Σε μια συγκλονιστική ομιλία του στους απόφοιτους του πανεπιστημίου του Στάνφορντ, ο Στιβ Τζομπς είχε σημειώσει τον Ιούλιο του 2005 τα εξής: 

«Ποτέ δεν γίνεται να προβλέψεις την πορεία σου. Για να την εκτιμήσεις, θα πρέπει να την κοιτάξεις προς τα πίσω. Χρειάζεται λοιπόν να εμπιστευτείτε πως όλα τα βήματά σας, πως με κάποιο τρόπο σας οδηγούν στο μέλλον σας. Πρέπει να εμπιστευθείτε κάτι ή κάποιον: το ένστικτό σας, τη μοίρα, το κάρμα, τη ζωή, δεν έχει σημασία.  Αυτή η άποψη ποτέ δεν με απογοήτευσε και καθόρισε τη ζωή μου».

ΑP Images
ΑP Images

O Στιβ Τζομπς πίστευε στη θεμελιώδη δύναμη της ίδιας της πίστης και στη χρήση αυτής της πίστης για να παρακινήσει και να εμπνεύσει.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης: «Είμαι κι εγώ κόρη του Στιβ Τζομπς» -Για εσένα που δεν ήσουν ποτέ το κοριτσάκι του μπαμπά