Πώς θα εκπαιδεύσεις το μυαλό σου για να αποκτήσεις αυτά που θέλεις, Φωτογραφία: Shutterstock/By ViChizh
Πώς θα εκπαιδεύσεις το μυαλό σου για να αποκτήσεις αυτά που θέλεις, Φωτογραφία: Shutterstock/By ViChizh
ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Πώς θα εκπαιδεύσεις το μυαλό σου για να αποκτήσεις αυτά που θέλεις -Οι δύο βασικοί παράγοντες


Καθημερινά κάνουμε διάφορες σκέψεις. Θετικές και αρνητικές. 

Πράγματα που μας προβληματίζουν, στόχοι που θέλουμε να πετύχουμε και υποχρεώσεις που πρέπει να γίνουν. 

Η πραγματικότητα γύρω μας διαμορφώνεται από τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Γι΄ αυτό άλλωστε έχουν γραφτεί τόσα άρθρα που τονίζουν την σημασία της θετικής σκέψης.

Σκέψου το λίγο. Τί κάνεις μέσα στην ημέρα σου; Πώς ξυπνάς το πρωί; Σηκώνεσαι χαρούμενος ή έχεις μούτρα μέχρι το πάτωμα; 

Αισθάνεσαι την πίεση της δουλειάς, πριν καν πας στο γραφείο; Οταν ακούς ένα νέο, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι κάτι αρνητικό;

«Δεν βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι, αλλά όπως είμαστε εμείς». Να θυμάσαι ότι τα συναισθήματα και η συμπεριφορά σου, οι δράσεις και οι αντιδράσεις σου είναι ο καθρέφτης των σκέψεών σου. 

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με ό,τι σκεφτόμαστε, γιατί οι σκέψεις μας προγραμματίζουν το υποσυνείδητο και επηρεάζουν την συμπεριφορά μας.

Μια αρνητική σκέψη μπορεί να μας χαλάσει τη διάθεση. Πόσο μάλλον ότι εστιάζουμε περισσότερο στις αρνητικές σκέψεις, παρά στις θετικές.

Συνεπώς, πρέπει να εκπαιδεύεις το μυαλό σου να μπαίνει σε μια θετική προδιάθεση για να μπορείς να πετύχεις αυτά που θέλεις. Για να ζεις μια πιο ευχάριστη καθημερινότητα. Και στο γραφείο και στο σπίτι.

Shutterstock
Shutterstock

Οι ειδικοί τονίζουν πώς για να αποκτήσεις αυτά που θέλεις και να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου έτσι ώστε να κατακτάς κάθε στόχο σου, πρέπει να δίνεις βάση σε δύο πράγματα. Στις συμβουλές και στις επιλογές.

Το να συμβουλευτείς κάποιον που πραγματικά θαυμάζεις και θα ήθελες να βρίσκεσαι στη θέση του είναι σημαντικό. Ειναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σου υποδείξει τους σωστούς ορίζοντες με βάση τους οποίους μπορείς να κινηθείς στο μέλλον σου. Ποτέ μη ζητάς συμβουλές από κάποιον που δε θα ήθελες να είσαι στη θέση του. Είναι χαμένος χρόνος. 

Επίσης, σημαντικό είναι να ξέρεις τι θέλεις και να εστιάζεις σε αυτό. Οταν γνωρίζεις τι ακριβώς θέλεις και επικεντρώνεις σε αυτό την προσοχή σου, τότε είναι δεδομένο ότι η επιτυχία δεν θα αργήσει να έρθει. 

Οταν γνωρίζεις τι πραγματικά θέλεις και δίνεις όλη σου την προσοχή σε αυτό, τότε είσαι σίγουρα στον σωστό δρόμο. 

Διαβάστε επίσης: 9 συνήθειες που έχουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι και κατακτούν κάθε στόχο

Το μοναδικό πράγμα που χωρίζει τους επιτυχημένους ανθρώπους από τους υπόλοιπους, σύμφωνα με τον Στιβ Τζομπς