IKEA
IKEA
ΑΠΟΛΥΤΗ XΑΛΑΡΩΣΗ

Κοιμήσου βαθιά και ήρεμα με αυτή τη μικρή αλλαγή στο υπνοδωμάτιο


Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι αυτή που μπορεί να μας εξασφαλίσει καλύτερη ποιότητα ζωής: η προσοχή στις καθημερινές μας στιγμές που μπορεί να περνούν αστραπιαία, αλλά το άθροισμά τους ορίζει σε μεγάλο βαθμό την σωματική και ψυχική μας υγεία.

Ισως, πολλές φορές, να νιώθετε ότι είστε απλοί παρατηρητές της ζωής σας, χωρίς να μπορείτε να την αλλάξετε ουσιαστικά. Γιατί δεν έχετε τα χρήματα και τον χρόνο για να το κάνετε.

Ετσι, στο τέλος της ημέρας, νιώθετε ένα βάρος που αποτυπώνεται ακόμα και στην ποιότητα του ύπνου σας. Δεν αναφερόμαστε τυχαία σε αυτόν: αποδεδειγμένα επηρεάζει την καθημερινότητά σας σε μεγάλο βαθμό.

Οσο τον απολαμβάνετε, τόσο αυξάνονται οι αντοχές σας και νιώθετε ευχάριστα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αντλώντας έμπνευση από την διακόσμηση, μπορούμε να μετατρέψουμε την κρεβατοκάμαρα στο ησυχαστήριο που όλοι αναζητάμε στο τέλος της ημέρας.

Και πώς μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό, χωρίς να αλλάξουμε έπιπλα και διαρρύθμιση στο δωμάτιο;

Αλλάζοντας το χρώμα -σύμφωνα με interior designers του εξωτερικού.

Mια «σκοτεινή» κρεβατοκάμαρα -με σκούρο γκρι, βαθύ μπλε ή πράσινο στους τοίχους της- μπορεί να χαλαρώσει και να ηρεμήσει το σώμα (σσ. τα σκούρα χρώματα απορροφούν περισσότερο φως), σε αντίθεση με μια κρεβατοκάμαρα με λευκό χρώμα (ή οποιαδήποτε άλλη φωτεινή και ζωηρή απόχρωση) που μπορεί να ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειας -γεγονός που επηρεάζει την συγκέντρωση και την χαλάρωση του σώματος πριν τον ύπνο.

 

 

Η χρωματική αντίθεση της κρεβατοκάμαρας με τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού είναι αυτή που μπορεί να δημιουργήσει την απαραίτητη «απόσταση» που πρέπει να νιώσει το σώμα από τους ρυθμούς της καθημερινότητας, για να ηρεμήσει.

Η κρεβατοκάμαρα γίνεται το καταφύγιο, το ησυχαστήριο και το «κέντρο» ηρεμίας του σπιτιού. 

Τα σκούρα χρώματα δίνουν την αίσθηση της τάξης στο χώρο -κάτι που επίσης μπορεί να βοηθήσει τον ύπνο.

 

Αν δεν θέλετε να μπείτε σε διαδικασία αλλαγής του χρώματος της κρεβατοκάμαρας, σκεφτείτε τι μπορεί να στερεί από την κρεβατοκάμαρα την αίσθηση ηρεμίας και την συγκέντρωση που χρειάζεστε για να κοιμηθείτε. Είναι η ακαταστασία της; Τα περιττά αντικείμενα στο κομοδίνο ή τα ράφια της; Ή οι ηλεκτρονικές συσκευές που βρίσκονται σε αυτή;

Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν την μεγάλη διαφορά.