Πιτσιρικάς σε αμαξίδιο κάνει τραμπολίνο για πρώτη φορά και ζει την πιο ωραία μέρα της ζωής του | 0 bovary.gr
Πιτσιρικάς σε αμαξίδιο κάνει τραμπολίνο για πρώτη φορά και ζει την πιο ωραία μέρα της ζωής του | 0 bovary.gr
21|02|2019 14:29
SHARE
Α.ΜΕ.Α

Πιτσιρικάς σε αμαξίδιο κάνει τραμπολίνο για πρώτη φορά και ζει την πιο ωραία μέρα της ζωής του


Η αναπηρία είναι μια συνθήκη ζωής. Και τα άτομα με αναπηρία σε μια ιδανική χώρα -όπως αυτές που σέβονται την ανθρώπινη ύπαρξη και τη διαφορετικότητα- μπορούν να κάνουν ό,τι επιθυμούν.

Ένας πιτσιρίκος με κινητικά προβλήματα, φαίνεται να ζει μια από τις πιο ωραίες μέρες της ζωής του, σε αυτό το βίντεο που έγινε viral τις τελευταίες ώρες. 

Το βίντεο, το οποίο μάς έρχεται από τη Βόρεια Ντακότα, έχει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια views. 
Ο Wyatt, όπως είναι το όνομά του αγοριού είναι μόλις τεσσάρων ετών και έχει δισχιδή ράχη (spina bifida) που κυριολεκτικά σημαίνει «ράχη με σχισμή». Η νόσος εμφανίζεται με διάφορες μορφές και  χαρακτηρίζεται από ανεπαρκή ανάπτυξη της σπονδυλικής στήλης, του νωτιαίου μυελού και/ή των μηνίγγων, δηλαδή των προστατευτικών καλυμμάτων του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.

Αποτελεί την πιο συνηθισμένη ανωμαλία του νευρικού σωλήνα και η συχνότητά της υπολογίζεται περίπου σε 8 νεογέννητα ανά 10.000 γεννήσεις. 

 

Η μητέρα του 4χρονου, Allison Burggraff, δήλωσε ότι πηγαίνει τον γιο της στο γυμναστήριο Fitness και Gymnastics TNT Kid, μια φορά την εβδομάδα τα τελευταία δύο χρόνια.

«Βλέπουμε αυτούς τους καταπληκτικούς ανθρώπους να δουλεύουν με παιδιά με αναπηρία και να «εκμεταλλεύονται» τις δυνατότητες που οι γονείς τους δεν γνώριζαν καν ότι είχαν», ανέφερε η μητέρα.

Go Wyatt! Φτάσε πιο ψηλά!