Το ψάρι είναι μια πολύ υγιεινή τροφή και μάλιστα μπορεί να γίνει ένα πολύ νόστιμο πιάτο.
Πολλά fancy εστιατόρια διαθέτουν gourmet πιάτα με ψάρι, καθώς πρόκειται και για μια ακριβή τροφή.
Το να το μαγειρεύεις όμως είναι διαφορετικό. Είναι πιο δύσκολο.
Το ψάρι είναι ένα tricky τρόφιμο που θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση και προσοχή.
Το πιο βασικό πρόβλημα είναι η μυρωδιά που αφήνει πίσω του.
Όταν μαγειρευτεί, ακόμα κι όταν φαγωθεί, η μυρωδιά του μένει στα πιάτα και γενικότερα στην κουζίνα.
Καταρχάς, πρέπει να γνωρίζεις ότι το πραγματικά φρέσκο ψάρι δεν μυρίζει. Η μυρωδιά όμως έχει να κάνει και με τον τρόπο μαγειρέματος. Για παράδειγμα, το τηγάνισμα προκαλεί έντονη μυρωδιά, ωστόσο, άλλες τεχνικές, όπως το να βάλεις το ψάρι σε αλουμινόχαρτο ή χαρτί μπορεί να περιορίσει το πρόβλημα.