Pexels/freestocks.org
Pexels/freestocks.org
ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ

Ο ακριβής χρόνος που πρέπει να αφήσεις το σακουλάκι του τσαγιού μέσα στο νερό -Food expert αποκαλύπτει


Mε ένα απολαυστικό ρόφημα η μέρα ξεκινά αλλιώς. Το άρωμα και η γεύση του ξυπνούν τις αισθήσεις και όλα φαίνονται αντιμετωπίσιμα.

Οι ορκισμένοι φίλοι του καφέ, ίσως, να μην συγκινηθούν τόσο μπροστά στη θέα μιας κούπας αχνιστού τσαγιού. Όμως, ποιος δεν έχει καταφύγει στη λύση ενός φλιτζανιού με ζεστό τσάι, όταν ένιωσε πονόλαιμο ή όταν θέλησε να πιει κάτι για χαλαρώσει στο τέλος μιας κρύας και δύσκολης ημέρας, λίγο πριν κοιμηθεί;

Οι ευεργετικές ιδιότητες του ροφήματος, του οποίου η ιστορία χάνεται στο βάθος του χρόνου, είναι λίγο πολύ γνωστές.

Το τσάι είναι ρόφημα «πρωταθλητής» στα αντιοξειδωτικά. Βοηθά στην μείωση της κακής χοληστερόλης, στην καύση του λίπους και στην διευκόλυνση της πέψης.

Σύμμαχος εναντίον της γρίπης, πηγή βιταμινών, «πολέμιος» των βακτηρίων στο πεπτικό σύστημα.

Ενα σακουλάκι τσαγιού σε ένα φλιτζάνι με καυτό νερό αρκoύν για να δημιουργήσουν σε χρόνο dt ένα ρόφημα έτοιμο για κατανάλωση.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, ποιος είναι ο ακριβής χρόνος που πρέπει να αφήσετε το σακουλάκι του τσαγιού μέσα στο νερό, ώστε να δημιουργήσετε ένα ρόφημα με ισορροπημένη γεύση (που δεν θα έχει χάσει τις ευεργετικές του ιδιότητες;).

Ενας δοκιμαστής φαγητών και ποτών, ο Μartin Isark, έπειτα από πείραμα που έκανε, φαίνεται ότι βρήκε την απάντηση στο ερώτημα που πολλοί από εσάς μπορεί να είχατε στο πίσω μέρος του μυαλού σας. To αποτέλεσμα του πειράματος διαβάσαμε σε άρθρο της Daily Mail.

Unsplash/ Mike Kenneally
Unsplash/ Mike Kenneally

O Martin Isark διέθεσε δύο 24ωρα από την ζωή του για να καταφέρει να βρει απάντηση στο φαινομενικά απλό, αλλά, στην πραγματικότητα, περίπλοκο ερώτημα.

25 δευτερόλεπτα: τόσο πρέπει να αφήνετε το σακουλάκι του τσαγιού μέσα στο φλιτζάνι αν θέλετε ένα απολαυστικό και ευεργετικό ρόφημα, σύμφωνα με τον food expert.

«Αν το αφήσετε λιγότερο από 25 δευτερόλεπτα, δεν θα πετύχετε «γεμάτη» γεύση, αν το αφήσετε παραπάνω, οι τανίνες που θα απελευθερωθούν θα το «πικρίσουν».

Ο Μartin Isark δοκίμασε 400 φλιτζάνια τσαγιού σε δύο ημέρες: το αποτέλεσμα του «πειράματός» του είναι εύλογο να μην βρίσκει ομόφωνη αποδοχή από εταιρείες που εμπορεύονται διαφορετικά είδη τσαγιού σε όλο τον κόσμο, μιας και οι γεύσεις και τα είδη ποικίλλουν.

Δοκιμάστε κι εσείς την συμβουλή του Μartin: το αν είναι εύστοχη ή όχι, θα το καταλάβετε με την πρώτη γουλιά.