H Ράντι Ζούκερμπεργκ, αδερφή του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Φωτογραφία: AP images/ Andy Kropa
H Ράντι Ζούκερμπεργκ, αδερφή του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Φωτογραφία: AP images/ Andy Kropa
ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η αδερφή του Ζούκερμπεργκ μιλά για τις γυναίκες του σήμερα: Εργασία, ύπνος, οικογένεια, γυμναστήριο ή φίλοι -Επιλέξτε τρία


Πώς μπορείς να βάλεις προτεραιότητες μέσα στην ημέρα, όταν όλα μοιάζουν να πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα;

Η καθημερινότητα μιας εργαζόμενης μητέρας δεν είναι απλή υπόθεση. Δουλειά, οικογένεια, φίλοι, γυμναστήριο ή ύπνος; Τι θυσιάζει μια γυναίκα σήμερα; 

H Ράντι Ζούκερμπεργκ, αδερφή του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μιλά για τις γυναίκες του σήμερα και τις θυσίες που χρειάζεται να κάνουν για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες απαιτήσεις της καθημερινότητας. 

Είναι γεγονός πως κανείς δεν μπορεί να τα προλάβει όλα. Γι΄ αυτό άλλωστε υπάρχουν οι προτεραιότητες, ώστε ο καθένας να βάλει ένα πρόγραμμα στη ζωή του. 

Τώρα, ο κάθε άνθρωπος βάζει τις δικές του προτεραιότητες ανάλογα με αυτό που τον κάνει να νιώθει καλύτερα. Αλλοι βάζουν την δουλειά τους, άλλοι την οικογένεια και άλλοι τους φίλους τους. 

Το να βρει κανείς μια ισορροπία ανάμεσα σε εργασία, φίλους και οικογένεια είναι πολύ δύσκολο και πολλές φορές εξουθενωτικό. 

Οι ειδικοί τονίζουν ότι στη σύγχρονη κοινωνία με το ξέφρενο ρυθμό που ακολουθούμε, δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις ατόμων που υποβάλλονται σε χρόνια υπερκόπωση και στέρηση ύπνου.

Λίγος ύπνος και πολλή δουλειά. Μια κατάσταση που βιώνουν οι περισσότερες από εμάς. 

H Ράντι Ζούκερμπεργκ, αδερφή του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ εξήγησε σε μια συνέντευξή της ότι γυναίκες του σήμερα θυσιάζουν πολύτιμες ώρες από την ξεκούρασή τους για να μπορέσουν να αφιερώσουν χρόνο στην εργασία και την οικογένειά τους. Ο χρόνος που διαθέτουν για τις ίδιες είναι πολύτιμος και σπάνιος. 

«Θέλετε χρόνο με τα παιδιά σας; Θέλετε να παραμείνετε κομψή και σε καλή φυσική κατάσταση; Και θέλετε να συνεχίσετε να διοικείτε με επιτυχία την επιχείρησή σας; Ξεχάστε τον ύπνο», λέει χαρακτηριστικά η Ζούκερμπεργκ.

Οπως η ίδια σημειώνει όταν μια γυναίκα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε ώρες με τα παιδιά της, με τους φίλους της ή με την επιθυμία της να πάει στο γυμναστήριο και στον ύπνο, προτεραιότητα έχουν τα πρώτα και όχι ο ύπνος. 

Το δίλημμα σύμφωνα με την Ράντι Ζούκερμπεργκ είναι το ακόλουθο: Δουλειά, οικογένεια, φίλοι, γυμναστήριο ή ύπνος; Πρέπει κανείς να επιλέξει τρία από αυτά. Ολα δεν μπορούν να γίνουν. 

Δεν μπορεί κανείς να τα φέρει όλα εις πέρας, ακόμη κι όταν ιεραρχεί τις προτεραιότητές του. Κάποια στιγμή θα έρθει αντιμέτωπος με το να επιλέξει αυτά που θεωρεί πιο σημαντικά. 

Διαβάστε επίσης: Πώς θα βάλεις προτεραιότητες μέσα στην ημέρα

Ακολουθήστε το bovary.gr στο Instagram