Πώς θα χάσεις βάρος σε δύο εβδομάδες, Φωτογραφία: Shutterstock/By Thomas Andreas
Πώς θα χάσεις βάρος σε δύο εβδομάδες, Φωτογραφία: Shutterstock/By Thomas Andreas
ΔΙΑΙΤΑ

Πώς θα χάσεις βάρος σε δύο εβδομάδες -Κορυφαίοι γυμναστές αποκαλύπτουν


Κανείς δεν είπε ότι η απώλεια βάρους είναι μια εύκολη υπόθεση, αλλά σίγουρα ακολουθώντας κάποιες συμβουλές θα μπορέσεις να πετύχεις τον σκοπό σου.

Θέλεις να χάσεις κάποια κιλά γρήγορα (σε δύο εβδομάδες) και δεν είσαι η μόνη. Ξέρεις ότι πολλές γυναίκες ψάχνουν online προγράμματα διατροφής για να χάσουν πολλά κιλά σε λίγες μέρες;

Το πιο δύσκολο πράγμα σε μια δίαιτα είναι να καταφέρεις να την τηρήσεις και σίγουρα όταν την σταματήσεις να μην πάρεις πάλι πίσω τα κιλά που έχασες.

Για εσένα που ψάχνεις την κατάλληλη δίαιτα για να ακολουθήσεις και να χάσεις το περιττό βάρος που επιθυμείς, υπάρχουν κάποιες απλές συμβουλές που δίνουν κορυφαίοι γυμναστές για να πετύχει η μεγάλη προσπάθεια που έχεις αποφασίσει να ξεκινήσεις. 

Η αλήθεια είναι ότι την Καθαρά Δευτέρα πάλι ενέδωσες σε γλυκά και πολύ φαγητό και σίγουρα πρέπει να βάλεις ένα φρένο στις θερμίδες που καταναλώνεις. Μην ξεχνάς ότι πλησιάζει και το Πάσχα...

Το τι πρέπει να κάνουμε για να αδυνατίσουμε είναι λίγο πολύ γνωστό. Πολύ νερό, τακτική άσκηση, καθόλου γλυκά και αρκετές σαλάτες συνοδευμένες με το κυρίως γεύμα. 

Για να δούμε όμως τι προτείνουν κορυφαίοι γυμναστές για να χάσεις κιλά σε 15 μέρες, όπως διαβάζουμε στο Reader's Digest:

1. Μείωσε το φαγητό που καταναλώνεις

Ενας βασικός κανόνας για απώλεια βάρους είναι οι θερμίδες που καταναλώνουμε πρέπει να είναι λιγότερες από αυτές που καίμε. Επομένως πρέπει να μειώσεις τις ποσότητες που τρως και να προσέξεις τις τροφές που βάζεις στο πιάτο σου. Προτίμησε σαλάτες με κοτόπουλο, ψάρι, μια μερίδα όσπρια ή μια μερίδα μακαρόνια με ελάχιστο τυρί. 

2. Να πίνεις 8-10 ποτήρια νερό

Το νερό είναι αναγκαίο για την καύση των θερμίδων. Αν αφήσεις τον εαυτό σου να αφυδατωθεί, ο μεταβολισμός σου υπολειτουργεί και αυτό σημαίνει αργότεροι ρυθμοί στην απώλεια βάρους. Οσοοι πίνουν 8 ή περισσότερα ποτήρια νερό την ημέρα καίνε περισσότερες θερμίδες σε σχέση με αυτούς που πίνουν λιγότερα. Έτσι, προσπάθησε να προσθέσεις ένα ποτήρι νερό σε κάθε γεύμα ή σνακ.

Shutterstock
Shutterstock

3. Να κάνεις διαλλειματική προπόνηση

Υπάρχει μία συγκεκριμένη μέθοδος προπόνησης που αποδεδειγμένα μεγιστοποιεί τις καύσεις και αυτή είναι η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης. Γνωστή διεθνώς με τα αρχικά HIIT. 

Αυξάνει κατακόρυφα τον μεταβολικό ρυθμό, πολλαπλασιάζει τις καύσεις και βελτιώνει γρήγορα τη φυσική κατάσταση. Μερικά δευτερόλεπτα μάξιμουμ ένταση, τα μισά συνήθως χαλαρή άσκηση. Και ξανά. Και ξανά. Με προπόνηση 20-30 λεπτών 2-3 φορές την εβδομάδα, πετυχαίνεις εντυπωσιακά αποτελέσματα.

shutterstock
shutterstock

4. Οχι γλυκά

Εχεις λιγούρα για παγωτό ή γλυκό; Δοκίμασε να βάλεις μπλούμπερι μέσα σε γιαούρτι και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Η ζάχαρη πρέπει να μην υπάρχει στη διατροφή σου για να μπορέσεις να δεις άμεσα αποτελέσματα στο βάρος σου. Μην πίνεις καφέ με ζάχαρη, αναψυκτικά και έτοιμους χυμούς από το σούπερ μάρκετ. 

shutterstock
shutterstock

5. Να κοιμάσαι καλά

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ο ανεπαρκής ύπνος έχει επιπτώσεις στο μεταβολισμό του οργανισμού μας. Ειδικότερα, η μικρή διάρκεια ύπνου (λιγότερο από 6 ώρες) αλλά και ο υπερβολικός ύπνος (πάνω από 8 ώρες) μπορεί να αυξήσουν σταδιακά το βάρος μας.

6. Να προτιμάς το καλό λίπος

Να επιλέγεις τροφές με καλά λιπαρά που βοηθούν το μεταβολισμό να κάνει καύσεις, όπως το αβοκάντο, το ελαιόλαδο και οι ξηροί καρποί.

Διαβάστε επίσης: Η νέα σούπερ αποτελεσματική δίαιτα αλλάζει τα δεδομένα -Δεν είναι τι τρώμε, αλλά πότε το τρώμε

Οι επιστήμονες ορκίζονται σε αυτό το κόλπο για απώλεια βάρους -Διαρκεί μόνο 10 λεπτά την ημέρα