Pexels/Chait Goli
Pexels/Chait Goli
12|03|2019 15:02
SHARE
ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ

Το άχρηστο αντικείμενο που καταλαμβάνει χώρο στο σπίτι και δεν πάει το μυαλό σου


Παλιοί κατάλογοι και περιοδικά, ληγμένα προϊόντα, παλιά σουβενίρ, φθαρμένα σεντόνια και πετσέτες, άδεια κουτιά, παλιές κούπες, άδεια μπουκάλια, αναμνηστικά, παλιά διακοσμητικά και εργαλεία που δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν: αυτά είναι μόνο μερικά από τα αντικείμενα που αν υπάρχουν στο σπίτι σας, το μόνο που καταφέρνουν, είναι να κάνουν τον χώρο ακόμα πιο μικρό, ακατάστατο, σχεδόν αποπνικτικό.

Σας έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για την αξία του «ξεκαθαρίσματος» στο σπίτι: «κρατώ αυτό που μου χρειάζεται και μου κάνει καλό και αυτό που δεν μου χρειάζεται πλέον -για οποιονδήποτε λόγο- το απομακρύνω».

Ολα είναι μέσα στο μυαλό: αν αποφασίσετε να ελαφρύνετε τον χώρο, αυτό μπορεί να συμβεί εύκολα, χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη κατηγορία αντικείμενων που υπάρχουν σε συρτάρια, ντουλάπια και ράφια, τα βλέπετε συνεχώς μπροστά σας, δεν τα χρησιμοποιείτε ποτέ, κι όμως, δεν σας περνά εύκολα από το μυαλό σας η ιδέα να τα πετάξετε.

Είναι εκείνα τα καλώδια που δεν ξέρετε πλέον σε ποια συσκευή ανήκουν -γιατί μπορεί να μην υπάρχει καν στο σπίτι σας-, εκείνες οι παλιές μπαταρίες, οι φορτιστές κινητών που δεν χρησιμοποιείτε πλέον, τα ακουστικά -που δεν λειτουργούν σωστά ή καθόλου-, οι παλιές μικροσυσκευές που επίσης δεν μπορούν να λειτουργήσουν πλέον: όλη αυτή η άχρηστη «τεχνολογία» θα πρέπει να γίνει παρελθόν γιατί δεν έχει λόγο να έχει θέση στο παρόν.

Αυτό που πρέπει να κάνετε σε πρώτη φάση, πριν απομακρύνετε αυτά τα αντικείμενα, είναι να δείτε αν λειτουργούν, σε τι κατάσταση βρίσκονται. Μπορεί κάποιο να αξιοποιηθεί από κάποιο κοντινό σας πρόσωπο ή φίλο. Σε δεύτερη φάση, συγκεντρώστε τα και ομαδοποιήστε τα, πριν τα απομακρύνετε. 

Μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών ώστε να σας δοθεί μια κατεύθυνση για την ανακύκλωσή τους

Pexels/Kaboompics .com
Pexels/Kaboompics .com