Γιατί δεν πρέπει να ξαναπειράξεις τα σπυράκια στο πρόσωπο, Φωτογραφία: Shutterstock/By George Rudy
Γιατί δεν πρέπει να ξαναπειράξεις τα σπυράκια στο πρόσωπο, Φωτογραφία: Shutterstock/By George Rudy
ΣΠΥΡΑΚΙΑ

Μια γυναίκα σου δείχνει γιατί δεν πρέπει να ξαναπειράξεις τα σπυράκια στο πρόσωπο -Η σοκαριστική φωτογραφία της


Απεχθάνεστε τα σπυράκια στο δέρμα σας και έχετε απόλυτο δίκιο. Είναι ενοχλητικά και μας χάλανε την εμφάνιση και κατ' επέκταση τη διάθεση. 

Όλες, κάποια στιγμή, έχουμε «πειράξει» κάποιο σπυράκι, έχουμε ζουλήξει παραπάνω κάποιο σημείο του δέρματος, προκαλώντας κοκκινίλες και σημάδια.

Οι δερματολόγοι και οι ασθητικοί ωστόσο τονίζουν ότι δεν πρέπει να τα πειράζουμε. 

Αυτή η κακή συνήθεια που έχουμε πολλές γυναίκες να πειράζουμε τα σπυράκια στο πρόσωπο μπορεί να γίνει αιτία όχι απλώς να στιγματίσει το δέρμα μας με πληγές ή ουλές, αλλά να μολυνθεί πιο βαθιά. 

Οταν εμφανίζεται ένα ξαφνικό σπυράκι στο πρόσωπό μας, οι περισσότερες συχνά το πιέζουμε και το τρίβουμε πολύ επιθετικά, με την ελπίδα, βέβαια, να εξαφανιστεί. Οι ειδικοί τονίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό, καθώς επιδεινώνει- παρά κάθε άλλο βοηθά- πραγματικά την κατάσταση: το σπυράκι γίνεται πιο έντονο. 

Αναμφισβήτητα, ο τακτικός καθαρισμός προσώπου βοηθάει στη μείωση τους και αναστέλλει την επανεμφάνισή τους.

Ο καθαρισμός είναι το Α και το Ω της λαμπερής επιδερμίδας. Όλα ξεκινάνε από εκεί, από το καθαρό πρόσωπο, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα σπυράκια δεν μπορούν να κάνουν έντονη την εμφάνισή τους.

Μια αισθητικός των σταρ, η Renee Rouleau, έδειξε μια φωτογραφία μιας γυναίκας που πείραζε τα σπυράκια στο πρόσωπό της για πολλά χρόνια.

Βέβαια, εδώ μιλάμε για μια ψυχαναγκαστική διαταραχή που ονομάζεται δερματιλλομανία και αφορά την επιθυμία του ατόμου να επέμβει στο δέρμα του ασκώντας τόση πίεση που καταλήγει να δημιουργεί πληγές. 

Η γυναίκα αυτή, της οποίας τα χαρακτηριστικά είναι κρυμμένα, ποζάρει στον φακό και μπορείτε να δείτε τις πληγές και τα σημάδια στο πρόσωπό της. 

Renee Rouleau
Renee Rouleau