Σαλόνι, Φωτογραφία: Shutterstock/By WorldWide
Σαλόνι, Φωτογραφία: Shutterstock/By WorldWide
HOME TIPS

Οι 4 μικρές συνήθειες που θα κάνουν το σπίτι σου να δείχνει αμέσως καθαρό και τακτοποιημένο

Οταν το σπίτι μας είναι τακτοποιημένο και καθαρό, μια ηρεμία και μια ψυχική ευεξία μας πλημμυρίζει με το που μπαίνουμε σε αυτό, ιδιαίτερα μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά.

Ο τρόπος ζωής μας δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό την απροθυμία μας να αφιερώσουμε αρκετό από τον διαθέσιμο χρόνο μας στην καθαριότητα του σπιτιού.

Ολα γίνονται τόσο γρήγορα, οι ρυθμοί είναι καταιγιστικοί: η κούραση αναπόφευκτη και ο ελεύθερος χρόνος ελάχιστος. Για τους περισσότερους, οι δουλειές του σπιτιού είναι μια αναγκαία αγγαρεία.

Ωστόσο, το να βάλεις τάξη στο σπίτι και να καταπολεμήσεις το «μικρόβιο» της ακαταστασίας, είναι πιο απλό από όσο φαντάζεσαι σύμφωνα με τους ειδικούς. 

Οπως διαβάζουμε στο apartment therapy όλα ειναι θέμα οργάνωσης. Κάθε αντικείμενο στο σπίτι θα πρέπει να έχει τη δική του (συγκεκριμένη) θέση. Αν δεν την έχει, τότε ξεκινά το πρόβλημα.

Υπάρχουν 4 μικρές συνήθειες που αν καταφέρεις να τις υιοθετήσεις, τότε το σπίτι σου θα είναι πάντα τακτοποιημένο. Για να δούμε ποιες είναι:

1. Να διπλώνεις τα ρούχα σου και να μην τα αφήνεις εδώ και εκεί

Οταν επιστρέφεις από την δουλειά να μην πετάς τα ρούχα σου στην καρέκλα της κρεβατοκάμαρας, ούτε στο σαλόνι. Πάντα να τα τακτοποιείς και να τα τοποθετείς είτε πίσω στην ντουλάπα σου, είτε να τα βάζεις στα άπλυτα. Επίσης, όταν τα καθαρά ρούχα έχουν στεγνώσει από το πλυντήριο, να τα διπλώνεις πάντα, ακόμα κι αν είναι ασιδέρωτα. Ετσι, πάντα ο χώρος θα είναι τακτοποιημένος. 

Shutterstock
Shutterstock

2. Να τακτοποιείς τα παπούτσια σου και να μην τα αφήνεις στο διάδρομο

Οπως και με τα ρούχα, έτσι και με τα παπούτσια πρέπει να τα βάζεις πίσω στη θέση τους. Μην τα αφήνεις στο διάδρομο του σπιτιού, ούτε από εδώ και εκεί. Μια παπουτσοθήκη είναι η ιδανική λύση για τακτοποιημένα παπούτσια. 

3. Μην αφήνεις άπλυτα ποτήρια και πιάτα στον νεροχύτη

Πριν πέσεις για ύπνο καλό είναι να μην αφήνεις άπλυτα ποτήρια και πιάτα στην κουζίνα σου. Θα δεις ότι την επόμενη μέρα που θα ξυπνήσεις για να φτιάξεις πρωινό και να πιεις τον καφέ σου, η εικόνα μιας καθαρής κουζίνας είναι ένα πολύ ευχάριστο συναίσθημα. 

4. Να καθαρίζεις τον πάγκο της κουζίνας και το κεντρικό τραπέζι του σαλονιού σου 

Διατηρώντας τις μικρές επιφάνειες σχετικά καθαρές καθ 'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολύ χρόνο το Σαββατοκύριακο για να κάνεις τη γενική καθαριότητα. Συνήθως ο πάγκος της κουζίνας και το κεντρικό σαλόνι του σπιτού θέλει τακτοποίηση και αυτό πρέπει να το κάνεις κάθε μέρα. 

Διαβάστε επίσης: 5 τρόποι για να έχεις το σπίτι σου συνεχώς τακτοποιημένο

Το συρτάρι για τα «άχρηστα» και άλλα τέσσερα μυστικά των ανθρώπων που έχουν καθαρά σπίτια