Στην κουζίνα και στην μαγειρική χρησιμοποιούμε άπειρα υλικά και συστατικά.
Από τα πιο απλά έως τα πιο σύνθετα, εμείς τα χρησιμοποιούμε γνωρίζοντας πού και γιατί πάει το καθένα.
Δύο από αυτά μοιάζουν πολύ μεταξύ τους τόσο στην εμφάνιση, όσο και στο όνομα.
Η μαγειρική σόδα (baking soda) και το baking powder.
Ποια είναι όμως η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο υλικών;
Από ό,τι φαίνεται δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, σύμφωνα το Reader’s Digest.
Η μαγειρική σόδα είναι ένα λευκό κρυσταλλικό ασθενώς αλκαλικό άλας που βρίσκεται στο baking powder αλλά και στην ιατρική ως αντιοξικό. Από την άλλη, το baking powder είναι μία σκόνη που χρησιμοποιείται ως διογκωτικό στα ψημένα αγαθά, που αποτελείται συνήθως από διττανθρακικό νάτριο, μια όξινη ουσία και άμυλο ή αλεύρι.