Shutterstock
Shutterstock
ΛΕΚΕΣ ΣΤΑ ΡΟΥΧΑ

Λεκές από καφέ -Πώς να απαλλαγείς εύκολα και γρήγορα με 5 υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας


Ξυπνάς το πρωί για την δουλειά. Φοράς το αγαπημένο σου λευκό παντελόνι και βγαίνεις να αγοράσεις τον καφέ σου.

Και εκεί που πας ανέμελη να πάρεις το μετρό, τσουπ!, κάποιες σταγόνες του καφέ φεύγουν από το όχι και τόσο καλά κλεισμένο καπάκι και προσγειώνονται στο παντελόνι σου σχηματίζοντας καφέ κηλίδες. (The story is based on true events!)

Σου θυμίζει κάτι; Λεκές από καφέ, σε όλους έχει συμβεί!

Είναι από τους δύσκολους αλλά αν δράσεις, δεν θα έχεις πρόβλημα. Υπάρχουν περισσότερες λύσεις από ότι νόμιζες.

Με τι φεύγει λοιπόν ο λεκές από καφέ; Δείτε τους 5 αποτελεσματικούς τρόπους:

1. Μαγειρική σόδα: Πότισε ένα υγρό πανί σε μαγειρική σόδα ώστε να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη. Στη συνέχεια, τρίβοντας απαλά, προσπάθησε να αφαίρεσε τον λεκέ. Ξέπλυνε και στέγνωσε με ένα καθαρό πανί.

Shutterstock
Shutterstock

2. Κρόκος αβγού: Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο αλλά κάνει θαύματα. Χτύπησε έναν κρόκο και ρίξε το στον λεκέ. Τρίψε απαλά με ένα καθαρό πανί για ένα λεπτό. Ξέπλυνε με άφθονο νερό και ο λεκές θα φύγει εντελώς.

shutterstock
shutterstock

3. Αλάτι: Ρίξε αλάτι με λίγο νερό στο λεκέ και τρίψε απαλά με ένα σφουγγάρι, κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Αν δε βγει αμέσως ο καφές, ανάμειξε λευκό ξύδι με αλάτι σε ίσες αναλογίες και τρίψε πάλι με το σφουγγάρι.

shutterstock
shutterstock

4. Ξίδι: Μπορείτε να απαλλαγείς από πολλούς λεκέδες, αν βρεξεις μία πετσέτα με αδιάλυτο λευκό ξύδι, λίγο πριν τοποθετήσεις το λερωμένο ύφασμα στο πλυντήριο. Για τους μεγάλους σε έκταση λεκέδες, άφησε το ύφασμα να ποτίσει για μία νύχτα σε ένα διάλυμα από 3 μέρη ξίδι και 1 μέρος κρύο νερό πριν το πλύσιμο.

Shutterstock
Shutterstock

5. Μπύρα-αναψυκτικό: Ρίξε σόδα ή μπύρα στον λεκέ, τρίψε ελαφρά και θα δεις τον λεκέ να εξαφανίζεται.

shutterstock
shutterstock