Πεντανόστιμη και αφράτη, η νηστίσιμη ελιόπιτα σαν κέικ είναι μια ιδανική επιλογή για πρωινό και όχι μόνο.
Μια πίτα πλούσια σε άρωμα καθώς μέσα έχει πορτοκάλι, καρύδια, ελιές και λιαστή ντομάτα.
Εύκολη και φανταστική, η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου θα πάρει μόνο 15 λεπτά από τον χρόνο σου για να την προετοιμάσεις και σίγουρα θα την λατρέψουν όλοι όσοι την δοκιμάσουν.
Η ελιόπιτα είναι ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή σε όλους, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της νηστείας. Μπορεί να καταναλωθεί κάθε στιγμή: για πρωινό μαζί με τον καφέ, με μια σαλάτα για μεσημεριανό, σαν ενδιάμεσο σνακ ή μαζί με σούπα το βράδυ.
Τώρα που διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής χρειαζόμαστε μεγάλη ποικιλία φαγητών. Η ελιόπιτα είναι ένα εξαιρετικό σνακ, για όλες τις ώρες της ημέρας.
Η πίτα αυτή είναι πολύ απλή, αλλά τόσο νόστιμη και μυρωδάτη που τρώγεται αμέσως.
Για να δούμε τη συνταγή και τα υλικά που θα χρειαστούμε:
1 ½ φλ. ελαιόλαδο
3 φλ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
1 ½ κ.γλ. (κοφτό) μαγειρική σόδα
1 ½ κ.σ αποξηραμένος δυόσμο
2 κ.σ φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ½ φλ. ελιές ψιλοκομμένες (Θάσου ή Άμφισσας)
4 ½ φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
4 κ.γλ κοφτά μπέικιν πάουντερ
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
10 λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένα)
1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ σουσάμι
2 κ.σ κολοκυθόσπορο