GoFundMe
GoFundMe
CRACKING NECK

23χρονη παρέλυσε από εγκεφαλικό που της προκάλεσε το «κρακ» στον λαιμό -Συμβαίνει μία στο εκατομμύριο


Όλοι μας έχουμε κάποιες συνήθειες όσον αφορά στο σώμα μας που μας φαίνονται εντελώς αθώες.

Μία από αυτές είναι το να κάνουμε «κρακ» τον λαιμό μας όταν τεντωνόμαστε ή θέλουμε να τον αποφορτίσουμε.

Η συνήθεια όμως αυτή κόστισε ακριβά σε μια γυναίκα από την Βρετανία.

Η Natalie Kunicki, νοσοκόμα στο London Ambulance Service, έβλεπε ταινία στο κρεβάτι της ένα βράδυ, μετά από ξενύχτι. Όταν τέντωσε τον λαιμό της, άκουσε ένα «κρακ».

Η 23χρονη δεν έδωσε σημασία, μέχρι που σηκώθηκε να πάει τουαλέτα 15 λεπτά αργότερα. Εκεί κατέρρευσε και δεν μπορούσε να κουνήσει το πόδι της.

«Έπρεπε να έρθει ο φίλος μου να με σηκώσει. Πίστευε ότι ήμουν μεθυσμένη, αλλά ήξερα ότι κάτι δεν πάει καλά», δήλωσε η ίδια.

Στο ασθενοφόρο κατάλαβε ότι κάτι σοβαρό συνέβαινε. Δεν μπορούσε να συντονίσει το σώμα της ενώ η πίεση και ο σφυγμός της ήταν στα ύψη. 

GoFundMe
GoFundMe

Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι είχε σπάσει την σπονδυλική αρτηρία, στο βρίσκεται στο λαιμό. Η ρήξη προκάλεσε έναν θρόμβο αίματος στον εγκέφαλό της, που προκάλεσε με τη σειρά του εγκεφαλικό.

«Οι γιατροί μου είπαν αργότερα ότι το τέντωμα του λαιμού προκάλεσε την διάσπαση της σπονδυλικής αρτηρίας. Ήταν αυθόρμητο και συμβαίνει μία στο εκατομμύριο», είπε η ίδια στη Daily Mail.

Η Kunicki έκανε χειρουργείο και ενώ οι γιατροί μπόρεσαν να επισκευάσουν την αρτηρία της, δεν μπόρεσαν να καθαρίσουν τον θρόμβο στον εγκέφαλο.

Το εγκεφαλικό παρέλυσε σχεδόν όλη την αριστερή πλευρά της. Στην αρχή, δεν μπορούσε να κουνήσει τα δάχτυλά της και τα άκρα της. 

Facebook/Michael Kunicki
Facebook/Michael Kunicki

Ωστόσο, σιγά σιγά ξαναβρίσκει την κινητικότητά της και μπορεί να περπατήσει, αλλά όχι για περισσότερο από 5 λεπτά. Δεν είναι γνωστό ακόμη πότε θα αναρρώσει πλήρως.

«Είμαι αδέξια και νιώθω ακόμη μουδιασμένη. Οι νέοι πρέπει να ξέρουν ότι κάτι τόσο απλό μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό. Δεν προσπαθούσα καν να κάνω «κρακ» τον λαιμό μου, απλώς συνέβη», τόνισε η ίδια.

Το GoFundMe βοηθά να συγκεντρωθούν χρήματα για την θεραπεία της Natalie.

Διαβάστε επίσης: Kυστική ίνωση -Τι είναι η ασθένεια από την οποία πέθανε η 21χρονη ακτιβίστρια και πανέμορφη ινφλουένσερ

Αυτή η γυναίκα δεν έκανε ένα σημαντικό πράγμα πριν βάλει εξτένσιον βλεφαρίδων και έπαθε μόλυνση

Η θλιβερή επέτειος του ακρωτηριασμού -Το μοντέλο που έχασε και τα δύο του πόδια από τοξικό σοκ έχει κάτι να μας πει