Κακοσμία σώματος: Κι όμως μπορείς να την εξαφανίσεις τρώγοντας αυτές τις τροφές | 0 bovary.gr
Κακοσμία σώματος: Κι όμως μπορείς να την εξαφανίσεις τρώγοντας αυτές τις τροφές | 0 bovary.gr
ΒΑΛΕ ΤΕΛΟΣ

Κακοσμία σώματος: Κι όμως μπορείς να την εξαφανίσεις τρώγοντας αυτές τις τροφές


Kακοσμία του σώματος. Ενοχλητική και δυσάρεστη. Συνηθέστερες αιτίες της η ελλιπής καθαριότητα , οργανικά αίτια, διατροφή που την ευνοεί.

Η δυσάρεστη οσμή του στόματος μπορεί να προκληθεί ακόμα από ουλίτιδα και ξηροστομία, μειωμένη πρόσληψη υδατανθράκων, χρήση καπνού, κατανάλωση τροφών όπως σκόρδο και κρεμμύδι. Όσο για το κακοσμία του σώματος, η τριχοφυΐα και η απουσία χρήσης αποσμητικού μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα.

Υπάρχουν τροφές που μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση και να δράσουν προληπτικά.

Αρχικά, αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά βότανα μπορούν να αποβούν «θαυματουργά», όπως ο δυόσμος, ο ευκάλυπτος, ο κόλιανδρος, το δενδρολίβανο, το κάρδαμο, η μέντα και η κανέλα. Μπορείτε να τα βράζετε και να καταναλώνετε τον ζωμό τους ή να τα μασήσετε.

Φρούτα και λαχανικά, υψηλά σε φυτικές ίνες είναι σύμμαχος στην καταπολέμηση της κακοσμίας. Τροφές όπως τα καρότα και τα μήλα είναι άκρως αποτελεσματικά.

 

Το γιαούρτι είναι επίσης μια τροφή που μπορεί να λειτουργήσει θετικά. Το γιαούρτι μπορεί να μειώσει τα επίπεδα αλάτων στο στόμα. Αυτά ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την δυσοσμία.

Περιορίστε όσο είναι εφικτό την πρόσληψη καφείνης και αλκοόλ και αποφύγετε τηγανητά και τροφές πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά.

Τέλος, καλό θα ήταν να αποφύγετε για ένα διάστημα τροφές που περιέχουν χλώριο, όπως τα αυγά, τα ψάρια και τα όσπρια, γιατί η πέψη τους είναι δύσκολη και δεν μπορούν να μεταβολιστούν εύκολα.