Μια γυναικεία πλάτη, Φωτογραφία: Shutterstock/By Nick Starichenko
Μια γυναικεία πλάτη, Φωτογραφία: Shutterstock/By Nick Starichenko
ΣΧΕΣΕΙΣ

She's the one: Πότε ένας άνδρας νιώθει ότι η γυναίκα που γνώρισε είναι η μία και μοναδική -Ποια είναι τα γνωρίσματά της


Τελικά, πότε ξέρεις ότι βρήκες την κατάλληλη γυναίκα για σένα;

«Σεξ βρίσκεις εύκολα» λένε πια άνδρες και γυναίκες, αλλά «όχι συντροφικότητα»: έναν άνθρωπο με τον οποίο επικοινωνείς μαζί του πραγματικά, που δείχνει κατανόηση, που σου χαμογελά και στέκεται δίπλα σου στα δύσκολα, χαίρεται με την χαρά σου και την επιτυχία σου, σε δέχεται όπως είσαι, δεν σου προκαλεί ανασφάλεια και σου βγάζει το καλύτερο κομμάτι του εαυτού σου.

Αλλοι πιστεύουν ότι είναι θέμα τύχης να βρεις τον άνθρωπο που θα θέλεις να πορευτείς μαζί του στη ζωή. Μερικοί έχουν χάσει την ελπίδα τους στην αγάπη και θεωρούν ότι δεν υπάρχει ιδανικός σύντροφος.

Οντως, οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύπλοκες και όταν ο εγωισμός και η ανασφάλεια μπαίνουν μπροστά, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. 

Ο δρόμος προς την αναζήτηση του συντρόφου που μας ταιριάζει, του «κατάλληλου» για μας, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. 

Πόσες φορές βρίσκεσαι σε μια σχέση και αναρωτιέσαι εάν η σύντροφός σου είναι η ιδανική για σένα

Μπορεί ένα όμορφο γυναικείο πρόσωπο ή ένα εντυπωσιακό σώμα να τραβήξει την αντρική προσοχή, αλλά δεν είναι αυτό που θα τον κρατήσει σε μια σχέση. Είναι γεγονός ότι ο άντρας μένει εκεί που περνάει καλά, εκεί που δεν καταπιέζεται και εκεί που δεν απολογείται για κάθε του κίνηση και λέξη. 

Ας δούμε τα χαρακτηριστικά της ιδανικής γυναίκας όπως διαβάσαμε στο askmen.com:

1. Νιώθεις την ανάγκη να την συστήσεις σε όλους

Ερχεται κάποια στιγμή στην σχέση που πρέπει να αποφασίσεις αν θα συστήσεις την κοπέλα σου στους φίλους σου και στην οικογένεια. Οταν αυτό γίνεται αβίαστα και χωρίς προβληματισμούς, τότε σίγουρα αυτή η γυναίκα είναι κάτι ξεχωριστό για σένα. 

Shutterstock
Shutterstock

2. Σκέφτεσαι το μέλλον σου μαζί της

Εάν σε ρωτήσω πως βλέπεις τον εαυτό σου σε 5 χρόνια, εκείνη θα είναι μέσα στο σκηνικό; Αν τα πλάνα σου για το μέλλον την περιλαμβάνουν, τότε σημαίνει ότι είναι σημαντική για σένα και απαραίτητη. 

3. Σε ελκύει όταν την κοιτάς

Οταν ανοίξεις τα μάτια σου το πρωί και την κοιτάξεις δίπλα σου, χωρίς μακιγιάζ και φτιαγμένα μαλλιά, και σου αρέσει πολύ, τότε αυτό είναι ένα πάρα πολύ καλό σημάδι. Η έλξη, και μιλώντας για έλξη δεν αναφέρομαι στη σεξουαλική μόνο, αλλά το να ανυπομονείς να την δεις, το να αγαπάς τα μάτια της, το χαμόγελό της, τον τρόπο που μιλάει, είναι η ψυχική έλξη και φαίνεται να είναι εξίσου σημαντική με τη σεξουαλική.

4. Σε κάνει να γελάς

Αν έχεις βρει μια γυναίκα που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά και να γελάς τότε να μην την αφήσεις να φύγει. 

shutterstock
shutterstock

5. Σου αρέσει να συζητάς μαζί της

Η επικοινωνία είναι πολύ βασική σε μια σχέση και όταν ο διάλογος σε ένα ζευγάρι είναι ευχάριστος, τότε αυτό είναι μια σταθερή βάση για την πορεία της σχέσης. 

6. Θέλεις να περνάς χρόνο μαζί της

Περνάτε όμορφα μαζί και κάθε φορά θέλεις όλο και πιο πολύ να την βλέπεις. Οταν θα την συνατήσεις, σίγουρα θα σκάσεις ένα χαμόγελο από τη χαρά σου. Ομως, εδώ θα τονίσουμε ότι η ιδανική σύντροφος φροντίζει να έχει κι εκείνη χρόνο για τους φίλους της και τις δραστηριότητές της. Τα άκρα δεν βοηθούν ποτέ και κανέναν. 

7. Είστε συμβατοί σαν χαρακτήρες

Κάποιοι λένε ότι τα ετερώνυμα έλκονται, αλλά σε βάθος χρόνου μόνο οι συμβατοί χαρακτήρες έχουν διάρκεια στην πορεία της σχέσης. Είναι γεγονός πως δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες όταν βρεθούν σε μία σχέση, αυτή η σχέση πιθανώς θα είναι αρκετά δυσλειτουργική. Μια τέτοια σχέση δεν μπορεί να αντέξει στον χρόνο. Το ζητούμενο είναι αν είστε λειτουργικά συμβατοί και όχι ολόιδιοι. 

8. Εχετε κοινές αξίες για τη ζωή 

Οι αξίες που μοιράζονται οι σύντροφοι μεταξύ τους είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Οι πεποιθήσεις, οι ηθικές αξίες και κάθε είδους αξία είναι ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο. Το να σεβόμαστε και να έχουμε κοινά πιστεύω και βασικές κοινές αρχές.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η «τέλεια σχέση» που ποστάρουν οι φίλες σου στα social media, είναι εντελώς ψεύτικη

Σχέσεις με (πολύ) μεγάλη διαφορά ηλικίας -Τελικά λειτουργούν ή όχι;