Γυναίκα μυρίζει λουλούδια, Φωτογραφία: Shutterstock/By Alena Ozerova
Γυναίκα μυρίζει λουλούδια, Φωτογραφία: Shutterstock/By Alena Ozerova
ΕΥΤΥΧΙΑ

5 τρόποι που μας κάνουν πιο ευτυχισμένους σε μόλις 15 λεπτά, σύμφωνα με καθηγητή του Χάρβαρντ


Μερικές ημέρες είναι χειρότερες από τις άλλες και χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο ξυπνάμε κακοδιάθετοι, ενοχλημένοι και ευερέθιστοι και με την ψυχολογία μας ιδιαίτερα πεσμένη.

Η ζωή τρέχει με γοργούς ρυθμούς, η καθημερινότητα γίνεται ολοένα και πιο πολυάσχολη και γι’ αυτό είναι φυσικό μερικές φορές να ξεχνάτε να κάνετε ορισμένες κινήσεις ώστε να νιώσετε καλύτερα μέσα στη μέρα.

Eίναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε τον εαυτό σας σε καθημερινό επίπεδο και να του προσφέρετε μια πιο ισορροπημένη ζωή.

Η κακή διάθεση είναι μια φυσιολογική κατάσταση που επηρεάζει τις ζωές όλων μας καθημερινά. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζονται σπουδαία πράγματα για να φτιάξει η διάθεσή μας που να απαιτούν κόπο και χρόνο.

Υπάρχουν 5 τρόποι για τη βελτίωση της διάθεσή μας, σύμφωνα με καθηγητή του Χάρβαρντ, ο οποίος παρατήρησε ότι οι άνθρωποι συνεχώς περιμένουν «κάτι άλλο» για να νιώσουν ευτυχισμένοι.  

Πριν γίνει σύμβουλος κορυφαίων εταιριών και συγγραφέας, ο Shawn Achor πέρασε δέκα χρόνια διεξάγοντας έρευνες και διδάσκοντας στο Χάρβαρντ. 

Ας δούμε τους 5 τρόπους (διάρκειας 15 λεπτών) που θα μας βοηθήσουμε να είμαστε ευτυχισμένοι κάθε μέρα της ζωής μας:

1. Διαλογισμός

Αδειάστε το μυαλό σας από αρνητικές σκέψεις και αγωνίες. Κλείστε τα μάτια και επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας για 15 λεπτά. Αυτός είναι ένας τρόπος να μειώσετε το στρες σας, ενώ παράλληλα αυξάνετε την ευτυχία σας.

2. Γυμναστική

Αρκούν 15 λεπτά γυμναστικής για να νιώσουμε ευεξία και καλύτερα με τον εαυτό μας. Ακόμη και το περπάτημα είναι πολύ ωφέλιμο για την υγεία και την ψυχολογία μας. 

Shutterstock
Shutterstock

3. Αποκτήστε ένα ημερολόγιο

Αφιερώστε 15 λεπτά κάθε μέρα γράφοντας κάτι θετικό που ζήσατε το τελευταίο 24ωρο. Μπορείτε επίσης να γράφετε κάθε μέρα τρία καινούργια πράγματα για τα οποία νιώθετε ευγνωμοσύνη.

4. Πείτε έναν καλό λόγο σε κάποιον

Ξεκινήστε τη μέρα σας γράφοντας ένα όμορφο μήνυμα σε κάποιον που αγαπάτε ή μίλήστε στο τηλέφωνο με ένα άτομο που σας κάνει να νιώθετε όμορφα. Πείτε του έναν καλό λόγο και εκφράστε τα συναισθήματά σας.

shutterstock
shutterstock

5. Ζήστε τη στιγμή και παρατηρήστε γύρω σας

Για να ζήσετε τη στιγμή, πρέπει να συγκεντρωθείτε στο τώρα. Παρατηρήστε γύρω σας και εστιάστε σε μια όμορφη εικόνα. Είτε αυτό είναι μια όμορφη πεταλούδα σε ένα παράθυρο ή μια όμορφη γάτα που περνάει δίπλα σας ή ένα παιδάκι που κρατάει από το χέρι τη μητέρα του. Το να ζείτε τη στιγμή και να παρατηρείτε τα μικρά πράγματα, θα σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε πιο θετικές εμπειρίες.

Διαβάστε επίσης: Kαθηγητής του Χάρβαρντ αποκαλύπτει την καθημερινή συνήθεια που εμποδίζει την ευτυχία μας

O σουηδικός τρόπος σκέψης και ζωής που εγγυάται την ευτυχία