Το φαγητό είναι κάτι πολύπλευρο στη ζωή μας: Από την μία θέλουμε κάτι απολαυστικό που να μας χορταίνει και από την άλλη να μας κρατά υγιείς και δυνατούς.
Μπορούμε να τα έχουμε και τα δύο πλέον καθώς υπάρχουν πολλές υγιεινές και χορταστικές τροφές αλλά και τρόποι μαγειρέματος που είναι πιο υγιεινοί από άλλους.
Μπορείς να μαγειρέψεις τα γευστικά σου πιάτα χωρίς να προσθέσεις συστατικά που δεν χρειάζονται. Σωστά κατάλαβες, μιλάμε για το τηγάνισμα.
Ο σωστός τρόπος μαγειρέματος είναι αυτός που δεν καταστρέφει τις θρεπτικές ουσίες των τροφών.
Ψάξαμε και βρήκαμε στο Time ποιες είναι οι πιο υγιεινές μέθοδοι να μαγειρέψεις ένα πιάτο. Και δεν είναι λίγες.
Στον φούρνο μικροκυμάτων
Το να ζεσταίνεις ή να μαγειρεύεις φαγητό στον φούρνο μικροκυμάτων είναι ένας υγιεινός τρόπος λόγω της λίγης ώρας που χρειάζεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την minimum καταστροφή θρεπτικών συστατικών. Μπορείς να ζεστάνεις εκεί σχεδόν τα πάντα και το καλό είναι ότι διατηρεί τις θρεπτικές ουσίες στα λαχανικά.
Βράσιμο
Είναι εύκολο, γρήγορο και το μόνο που χρειάζεσαι είναι νερό και αλάτι. Οι ερευνητές προτείνουν αυτόν τον τρόπο καθώς διατηρούνται τα θρεπτικά συστατικά στις τροφές.