Γυναίκα στην παραλία, Φωτογραφία: Mario Klassen/Unsplash
Γυναίκα στην παραλία, Φωτογραφία: Mario Klassen/Unsplash
ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Oι τρόποι με τους οποίους εκπέμπεις αρνητική ενέργεια χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι


Η καλύτερη τεχνική για να έχεις πάντα θετική ενέργεια είναι να τη δημιουργείς με το να κάνεις ωραίες σκέψεις, καλές πράξεις και ζώντας μια θετική ζωή.

Ανθρωποι με αρνητική ενέργεια είναι αυτοί που σκέφτονται διαρκώς αρνητικά, απαντούν συνέχεια αρνητικά στις προτάσεις σου, σε αποτρέπουν από το να κάνεις κάτι ξεχωριστό και πρωτότυπο, σε κρατούν στο ίδιο σημείο ή και σε γυρίζουν πίσω.

Είναι αυτοί που γκρινιάζουν όλη την ώρα, μιλάνε μόνο για τα προβλήματά τους αντί να χαμογελάσουν για τα καλά και γενικώς είναι άνθρωποι που πρέπει να αποφεύγεις να τους έχεις δίπλα σου.

Γι΄ αυτό και όλοι θέλουμε να βρισκόμαστε κοντά σε ανθρώπους που εκπέμπουν ηρεμία, γαλήνη, αγάπη. 

Ολοι οι άνθρωποι εκπέμπουμε μία ενεργειακή αύρα, η οποία ανάλογα με τον τρόπο σκέψης μας και το πώς βλέπουμε τους συνανθρώπους μας, είναι φωτεινή ή σκοτεινή.

Αν ένας άνθρωπος είναι αισιόδοξος κι εκπέμπει αισιοδοξία και θετική ενέργεια, τότε έλκει θετικά πράγματα στη ζωή του. 

Σκέψου πώς κάθε φορά που κάνεις μια απαισιόδοξη σκέψη, κάθε φορά που μπλέκεσαι σε ανούσιες καταστάσεις όπως είναι το κουτσομπολιό, οι διαπληκτισμοί, οι συζητήσεις για όσα σου λείπουν, τότε έλκεις γύρω σου αρνητικές καταστάσεις και ανθρώπους. 

Αν μάθεις να αντιμετωπίζεις τις κακές στιγμές και αρχίζεις να βλέπεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων, τότε θα απαλλαγείς από την αρνητική ενέργεια.

Isabella Mariana/pexels
Isabella Mariana/pexels

Υπάρχουν φορές που μπορεί να εκπέμπεις αρνητική ενέργεια χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να ρωτήσεις τους κοντινούς σου ανθρώπους πως αισθάνονται όταν είναι κοντά σου.

Ας δούμε παρακάτω τρόπους με τους οποίους εκπέμπεις αρνητισμό χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι:

1. Oταν το βλέμμα σου είναι απλανές 

Οταν σου μιλάει κάποιος και δεν τον κοιτάς στα μάτια και το βλέμμα σου είναι απλανές, τότε σίγουρα εκπέμπεις έναν αρνητισμό. Δείχνεις σαν να είσαι στον δικό σου κόσμο και η εκφρασή σου δεν μαρτυρά τίποτα. Ούτε θλίψη, ούτε θυμό, ούτε κανένα άλλο συναίσθημα. Κενό.

 Pedro Sandrini/Pexels
Pedro Sandrini/Pexels

2. Οταν κάνεις κινήσεις με τα χέρια και τα πόδια

Κάνεις συχνά ξαφνικές, επαναλαμβανόμενες, χωρίς νόημα κινήσεις με τα πόδια και τα χέρια σου; Ανοιγοκλείνεις τα μάτια σου, κάνεις μορφασμούς και κάνεις θορύβους χωρίς νόημα; Ολα αυτά εκπέμπουν αρνητισμό και μια νευρικότητα στους γύρω σου.

3. Εχεις συχνά σταυρωμένα τα χέρια σου 

Η πρώτη εικόνα που δίνουν τα σταυρωμένα χέρια είναι ενός ατόμου απόμακρου, ανασφαλούς, αγχωτικού και βρισκόμενου διαρκώς σε άμυνα.

4. Κοιτάς συνέχεια το κινητό σου

Είναι γεγονός ότι από τη στιγμή που ξυπνάμε μέχρι την ώρα που πέφτουμε για ύπνο, το κινητό μας τηλέφωνο δεν απέχει πολύ από δίπλα μας. Οταν όμως κοιτάμε συνεχώς το κινητό μας τηλέφωνο αυτό εκπέμπει μια αντικοινωνικότητα. Ερευνες έχουν δείξει ότι η εκτεταμένη χρήση του κινητού, οδηγεί σε αρνητικές συμπεριφορές, όπως αποστασιοποίηση από τα κοινά και γενικότερη έλλειψη ενδιαφέροντος για δραστηριότητες που αφορούν τον πραγματικό κόσμο.

 Kaboompics.com/Pexels
Kaboompics.com/Pexels

5. Καμπουριάζεις 

Η σωστή στάση του σώματος επηρεάζει την ψυχολογία σου και αυτό που εκπέμπεις στους γύρω σου. Έρευνες έχουν δείξει ότι η σωστή στάση σώματος επηρεάζει τόσο τον τρόπο που βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας όσο και τον τρόπο που μας βλέπουν οι άλλοι. 

6. Μην ξεφυσάς 

Μην σκας και μην ξεφυσάς κάθε φορά που σε προβληματίζει κάτι. Προσπάθησε να διαχειριστείς τις αγωνίες σου και τους φόβους σου. 

7. Είσαι ακατάστατη 

Είναι σημαντικό να έχεις ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι και γραφείο. Η ακαταστασία εκπέμπει άσχημα vibes. 

8. Είσαι απεριποίητη

Οταν δεν προσέχεις τον εαυτό σου και δείχνεις απεριποίητη, εκπέμπεις μια αρνητικότητα. Φρόντισε τον εαυτό σου, φόρεσε ένα ρούχο που σου ταιριάζει και χαμογέλα περισσότερο.