Pexels
Pexels
14|07|2019 15:10
SHARE
LOVE AND HATE

10 πράγματα που δεν πρέπει να σου ζητήσει ποτέ να κάνεις ο σύντροφός σου


Οι πιο πολλές σχέσεις είναι πολύπλοκες. Και είναι λογικό. 

Δεν είμαστε μηχανές, ούτε προγραμματισμένοι να κάνουμε απόλυτο fit ο ένας με τον άλλο. Είμαστε όλοι άνθρωποι ανεξάρτητοι, μοναδικοί με τη δική του προσωπικότητα ο καθένας και όσο κι αν ακούμε την καρδιά μας, δεν παύουμε να ακούμε και την λογική. 

Κάποιες φορές, ορισμένες από εμάς, ερχόμαστε αντιμέτωπες με απαράδεκτες συμπεριφορές και προσδοκίες, τις οποίες καλούμαστε να διαχειριστούμε. Κάποιες άλλες ο σύντροφός μας μπορεί να μας ζητήσει να κάνουμε πράγματα που μπορεί να μας κάνουν να αισθανθούμε άσχημα ή να μας καταπιέσουν. 

Πόσο φυσιολογικό είναι αυτό; Καθόλου, απαντούν οι ειδικοί. Γι αυτό και συνέταξαν μια λίστα με όλα όσα δεν πρέπει να μας ζητήσει ο σύντροφός μας να κάνουμε.

Κρατήστε σημειώσεις: 

Τι δεν πρέπει να σου ζητά ποτέ ο σύντροφός σου

1. Να κρατήσεις τη σχέση κρυφή. Κάποιοι θέλουν να κρατούν τη σχέση κρυφή γιατί δεν γνωρίζουν ακόμη πού μπορεί να πηγαίνει ή επειδή εμπλέκεται και ένα τρίτο άτομο. Στην περίπτωση αυτή μπορεί ο σύντροφός σου να σε χρησιμοποιεί ή να ντρέπεται για εσένα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, είναι σίγουρα λόγος ανησυχίας. Κάποιος που σε νοιάζεται πραγματικά θα πρέπει να είναι περήφανος που είσαι δίπλα του.


2. Να αναλαμβάνεις την ευθύνη πάντα εσύ. Να σου ρίχνει δηλαδή ευθύνες κάθε φορά που μπορεί να συζητάτε ή να καυγαδίσετε για κάτι επειδή νιώθει άσχημα. Έχε στον νου σου ότι ποτέ δεν φταίει μόνο ένας.

3. Να «το αφήσεις». Η επικοινωνία και η εμπιστοσύνη είναι ίσως τα πιο σημαντικά μέρη μιας σχέσης. Το να παίρνεις απαντήσεις σε σημαντικές ερωτήσεις βοηθά να χτιστεί μια υγιής και σταθερή σχέση.

4. Να είσαι σαν κάποια άλλη. Μια φίλη ή μια γνωστή ή άγνωστή του που του αρέσει. Είσαι εσύ και όπως το έλεγε και η Δήμητρα Γαλάνη: Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε. 

5. Να ξεκινήσεις κακές συνήθειες. Όπως το τσιγάρο ή να πιεις τρία ποτά αντί για ένα. Όταν σταδιακά ένας άνθρωπος υπονομεύει την φυσική σου κατάσταση, θέλει ουσιαστικά να σε ελέγξει.

pexels
pexels

6. Να εγκαταλείψεις τα χόμπι σου. Αυτός που έβγαλε το τραγούδι «You are my everything» κάτι δεν κατάλαβε σωστά. Κανείς δεν μπορεί να είναι τα πάντα για κανέναν. Για να είναι υγιής μια σχέση κάντε δραστηριότητες και δημιουργήστε «σχέσεις» έξω από τη σχέση.

7. Να μην θυμώνεις και να μην κλαις. Για να νιώσεις οικειότητα σε μια σχέση, θα πρέπει πρώτα από όλα να νιώθεις ασφάλεια. Την ασφάλεια να εκφράζεις τα συναισθήματά σου όποτε εσύ θέλεις. Το να κρατάς τα πάντα μέσα σου είναι αν μη τι άλλο, τοξικό.

8. Να του δώσεις το κινητό σου. Η απαίτηση αυτή είναι μια τεράστια παραβίαση των ορίων σου. Αν ο σύντροφός σου αισθάνεται ότι θέλει να τσεκάρει με ποιον μιλούσες, τότε όπως αντιλαμβάνεσαι τίθεται θέμα εμπιστοσύνης. Η εμπιστοσύνη είναι το Α και το Ω σε μια υγιή σχέση.

9. Να δοκιμάσεις νέα σεξουαλικά μονοπάτια, ενώ έχεις ήδη αρνηθεί. Αν έχεις ήδη πει όχι σε μια νέα σεξουαλική του επιθυμία, ο σύντροφός σου θα έπρεπε να το σεβαστεί και να μην σε ξαναρωτήσει. Αυτό δείχνει πως δεν σέβεται τις επιθυμίες σου, ούτε εσένα ως άτομο, καθώς προτάσσει τις δικές του σεξουαλικές ανάγκες.

10. Να αλλάξεις το ντύσιμό σου. Ενώ μπορεί να είναι ωραίο να γνωρίζεις τι σκέφτεται ο σύντροφός σου για το ντύσιμό σου, έχε υπόψιν ότι η επιλογή είναι πάντα δική σου. Και πρόσεχε τι θα ρωτήσεις εσύ, γιατί αν μπεις στη διαδικασία να ρωτήσεις ποιο φόρεμα σου πάει ή αν έχεις πάρει κιλά, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καταστροφικό.