Unsplash
Unsplash
ΣΕΞ & ΣΧΕΣΕΙΣ

Τα 4 προβλήματα των ζευγαριών που ακούνε συνέχεια οι θεραπευτές όσον αφορά το σεξ


Για τους περισσότερους ανθρώπους το σεξ είναι πολύ σημαντικό σε μια σχέση.

Το καλό σεξ είναι θέμα χημείας και συνήθως μέσα στον γάμο έχει φθίνουσα πορεία στο πέρασμα του χρόνου. 

Οσο περνάει ο καιρός και ο ερχομός των παιδιών κάνουν το σεξ τυπικό, επαναλαμβανόμενο στο ίδιο μοτίβο, που ο ένας ξέρει τις κινήσεις του άλλου.

Η ρουτίνα, οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας, το άγχος και η συνήθεια αποτελούν παράγοντες που απειλούν τη σεξουαλική ζωή.

Και αξίζει να σημειώσουμε ότι οι γυναίκες είναι αυτές που χάνουν πρώτες το ενδιαφέρον και την επιθυμία για σεξ μέσα σε μια σχέση, σύμφωνα με έρευνες. 

Η σχέση χρειάζεται το μυστήριό της. Οταν υπάρχει πολλή οικειότητα, απομυθοποιούνται οι δύο σύντροφοι και έτσι η φλόγα του πάθους σβήνει. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι όσο πιο οικεία νιώθουμε με τον σύντροφό μας, τόσο πιο εύκολα μπορεί να υποχωρήσει η ερωτική έλξη μεταξύ μας.

Τα σεξουαλικά προβλήματα μπορούν να γίνουν πάρα πολύ ενοχλητικά σε ένα ζευγάρι, όχι μόνο γιατί βάζουν στον πάγο τη σεξουαλική ζωή, αλλά επειδή μπορούν να δημιουργήσουν και πολύ σοβαρό πρόβλημα στη σχέση.

 Adam Kontor from Pexels
Adam Kontor from Pexels

Υπάρχουν κάποια στερεότυπα για τις σχέσεις που πρέπει να σταματήσεις να τα πιστεύεις, όπως για παράδειγμα οι ευτυχισμένοι σύντροφοι πρέπει να έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα, τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν τσακώνονται ποτέ, κάνουν συχνά σεξ και είναι πάντα μαζί. Τις περισσότερες φορές, η «εικόνα» της τέλειας σχέσης που έχουμε είναι εφικτή μόνο στις ταινίες του σινεμά και ποτέ στην πραγματική ζωή.

Σ’ έναν ιδανικό κόσμο τα ζευγάρια κάνουν σεξ, το απολαμβάνουν και δεν υπάρχουν προβλήματα προς επίλυση. Όμως όλοι ξέρουμε πως αυτό δεν ισχύει στην πραγματική ζωή.

Όλα τα ζευγάρια έχουν αντιμετωπίσει κάποια στιγμή κάποιο θέμα στην σεξουαλική τους ζωή. Οι θεραπευτές υποστηρίζουν πως υπάρχουν 4 πιο συχνά προβλήματα που ακούνε από τα ζευγάρια και είναι αυτά που ακολουθούν: 

1. Έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας

Η μειωμένη ερωτική επιθυμία είναι πιο συχνή στις γυναίκες παρά στους άνδρες και είναι ένα από τα πιο κοινά σεξουαλικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι. Ένας άνθρωπος ή ένα ζευγάρι μπορεί να χάσει την ερωτική του επιθυμία έπειτα από μια σημαντική αλλαγή στη ζωή του (εγκυμοσύνη, προαγωγή κ.λπ.), μια απογοήτευση, μια συζυγική κρίση, προβλήματα υγείας ή καθημερινή φθορά. Πολλές φορές τα αίτια μπορεί να είναι οργανικά και για αυτό καλό είναι να γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις. 

2. Το σεξ είναι βαρετό και μετατράπηκε σε ρουτίνα

Κανένας αυθορμητισμός, καμία έκπληξη, καμία ανατροπή στην τέλεια ρουτίνα της καθημερινότητας. Να οι μεγαλύτεροι εχθροί της λίμπιντο. «Ο έρωτας είναι σαν το καλό κρασί. Αν ξέρεις να το ζυμώσεις, να το γευτείς και να το απολαύσεις, έχει αξία στα χρόνια. Στο χέρι σου είναι να είσαι με κάποιον με τον οποίον ανανεώνεστε. Ό,τι δεν ξεχνιέται, ζει» έχει σημειώσει ο Θάνος Ασκητής. Στις μακροχρόνιες σχέσεις το ζευγάρι κοιτάζει περισσότερο το πώς θα βολευτεί και όχι το πώς θα απολαύσει την ερωτική επαφή. Τι εννοούμε με αυτό; Φανταστείτε ένα ζευγάρι που επιστρέφει κουρασμένο από τη δουλειά. Είτε θα αναβάλουν την ερωτική επαφή για το Σαββατοκύριακο που θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο είτε θα επιλέξουν την κρεβατοκάμαρα σαν την εύκολη λύση είτε θα ασχοληθούν με την ερωτική επαφή βιαστικά και γρήγορα χωρίς να την απολαύσουν ουσιαστικά. Από την στιγμή που το βόλεμα αντικαθιστά την επιθυμία, είναι η αρχή του τέλους για το πάθος.

 Mickael Gresset/unsplash
Mickael Gresset/unsplash

3. Δεν υπάρχει χρόνος για σεξ

Αν υπάρχει μία περίοδος που έχει έντονους ρυθμούς, αυξημένη κούραση και λίγο χρόνο για ποιοτικό ύπνο, τότε το σεξ μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Τα ζευγάρια πολλές φορές ισχυρίζονται ότι δεν έχουν χρόνο για σεξ, ιδίως όταν έχουν μικρά παιδιά. 

4. Κάνουμε σεξ, αλλά γίνεται μηχανικά

Το σεξ από εγκεφαλική κατάσταση γίνεται απλά μια σωματική συναλλαγή. Το μυαλό δεν συμμετέχει πια. Το πάθος έχει ατονήσει, η ικανοποίηση έχει μειωθεί, το σεξ έχει μετατραπεί σε αναγκαία διαδικασία και έχει χάσει τη μαγεία της εξερεύνησης, του καινούργιου και του διαφορετικού.

Να θυμάσαι: «Το σεξ είναι τροφή που αν δεν την παίρνουμε από το σύντροφό μας ή θα την αναζητήσουμε κάπου αλλού ή θα ξεχάσουμε να τρώμε», Θάνος Ασκητής. 

Διαβάστε επίσης: Το είδος του σεξ που βελτιώνει την σεξουαλική ζωή των ζευγαριών -Θέλουν κάθε φορά και περισσότερο

Τι να κάνεις όταν όλα στην σχέση σου είναι υπέροχα εκτός από το σεξ