Unsplash/Anete Lūsiņa
Unsplash/Anete Lūsiņa
ΤΑ MUST-HAVE ΤΟΥΣ

Travel+Leisure: Τα 10 απαραίτητα αντικείμενα που έχουν πάντα μαζί τους στις αποδράσεις τους οι ταξιδιωτικοί συντάκτες


Κάποιες φορές μαθαίνεις τον κόσμο μέσα από τις εμπειρίες σου και κάποιες άλλες, μέσα από τις εμπειρίες των άλλων.

Αν υπάρχει μια λέξη που αυτή τη στιγμή είναι το απόλυτο «trend» σε αναζητήσεις και θέμα σε συζητήσεις, είναι η λέξη «ταξίδι».

Οι συμβουλές των ανθρώπων που έχουν ταξιδέψει πολύ σε αυτούς που έχουν μικρότερη πείρα στις αποδράσεις, είναι πάντα πολύτιμες.

Κανείς δεν θέλει να κουβαλά στην βαλίτσα του ένα μικρό «σπίτι». Κανείς, επίσης, δεν θέλει να νιώθει έλλειψη και να έχει την αίσθηση ότι είναι εκτεθειμένος στο άγνωστο με βάρκα (ή με πλοίο, ή με τρένο ή και με αεροπλάνο) την ελπίδα.

Σε άρθρο που διαβάσαμε στο Travel+Leisure, ταξιδιωτικοί συντάκτες μοιράζονται τα αντικείμενα που έχουν πάντα μαζί τους στα ταξίδια τους. Αντικείμενα που χωρούν ακόμα και σε μια μικρή αποσκευή.

Σας παραθέτουμε 10 από αυτά. Αν ετοιμάζεστε να ταξιδέψετε, ελπίζουμε αυτή η μικρή λίστα να σας βοηθήσει!

Unsplash/ Element5 Digital
Unsplash/ Element5 Digital

1) Ενα θερμός νερού είναι απαραίτητο: Δεν ξεχνάμε ποτέ να ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά και μετά. Το θερμός θα κρατήσει σταθερή για αρκετή ώρα την θερμοκρασία του νερού, κάτι που θα αποβεί σωτήριο σε ένα πολύωρο ταξίδι.

2) Μια μάσκα ύπνου: Θα εμποδίσει το ενοχλητικό φως είτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (πχ. με αεροπλάνο), είτε κατά την παραμονή σου στο κατάλυμα που έχεις επιλέξει.

3) Φορητή μπαταρία κινητού: Το power bank θα σε βοηθήσει να μην μείνεις χωρίς μπαταρία κατά τη διάρκεια ενός πολύωρου ταξιδιού. 

Unsplash/Sofia Sforza
Unsplash/Sofia Sforza

4) Αντισηπτικά μαντηλάκια: Η απολύμανση είναι εχθρός των βακτηρίων και σύμμαχός σας. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ταξιδιωτικοί συντάκτες, μην διστάσετε να προσφέρετε μαντηλάκι και στον διπλανό σας. 

5) Το αντηλιακό σας θα πρέπει να είναι άμεσο διαθέσιμο, στην τσάντα με τα προσωπικά σας αντικείμενα και όχι κάπου κρυμμένο στην βαλίτσα σας. Αν κάθεστε κοντά σε παράθυρο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, μην παραλείπετε να το ανανεώνετε τακτικά.

6) Ενα σετ με μπουκαλάκια σε ένα τσαντάκι ταξιδίου για να πάρετε μαζί σας το αφρόλουτρο, το σαμπουάν, το άρωμά σας. Η προσωπική σας υγιεινή, θα πρέπει να είναι το άλφα και το ωμέγα, όπου κι αν βρίσκεστε.

Unsplash/Element5 Digital
Unsplash/Element5 Digital

7) Mην ξεχάσετε το «φαρμακείο» του ταξιδιού: Αν ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή, εννοείται ότι δεν την παραλείπετε ούτε μια μέρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Εχετε μαζί σας θερμόμετρο, βαμβάκι,τραυμαπλάστ, γάζες, αντιπυρετικό, μια κρέμα για τα τσιμπήματα και ό,τι άλλο κρίνετε ότι σας είναι απαραίτητο για να νιώθετε ασφαλείς.

8) Ενα υγιεινό σνακ είναι απαραίτητο: Θα ανεβάσει αμέσως τα επίπεδα ενέργειάς σας. Μην μένετε νηστικοί για ώρες. Μην τρώτε μεγάλες ποσότητες στα κυρίως γεύματα έτσι ώστε να αποφύγετε την δυσπεψία.

9) Εξοπλισμός για την βροχή: Η βροχή έχει πάψει πια να είναι κομμάτι αποκλειστικά του φθινοπωρινού και χειμερινού σκηνικού. Το κλίμα είναι πλέον τροπικό τα καλοκαίρια, γι’αυτό, καλό θα ήταν να μην παραλείψετε την ομπρέλα σας ή κάποιο αδιάβροχο.

10) Ενα πρακτικό πορτοφόλι ταξιδίου που θα εμπεριέχει θήκες για κάρτες, έγγραφα και στιλό. Πότε μην αφήνετε τα προσωπικά σας έγγραφα διασκορπισμένα στην βαλίτσα σας. Θα πρέπει να είναι όλα συγκεντρωμένα σε ένα μέρος.

Διαβάστε επίσης: 7 λάθη που κάνεις με τα χρήματα στις διακοπές σου και γυρίζεις πίσω ταπί

Ταξίδι: 8 εφαρμογές που δεν θέλουν Ιντερνετ