Φωτογραφία: Jurica Koletić/unsplash
Φωτογραφία: Jurica Koletić/unsplash
ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ

Πέντε έξυπνοι τρόποι για να τους κάνεις όλους να σε συμπαθήσουν από την πρώτη στιγμή


Φοβάσαι πώς δεν καταφέρνεις πάντα να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση;

Είναι γεγονός ότι η πρώτη εντύπωση είναι πάντα πολύ σημαντική, γι΄αυτό και πολλοί δείχνουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους όταν συναντούν κάποιον για πρώτη φορά.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη θέλει να τον συμπαθούν, να τον αποδέχονται και να τον αγαπούν οι άλλοι.

Οταν γνωρίζουμε έναν άνθρωπο για πρώτη φορά θέλουμε -όπως είναι φυσικό- να του κάνουμε καλή εντύπωση. Προσπαθούμε με διάφορους τρόπους να τον εντυπωσιάσουμε και να μας συμπαθήσει.

Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι αποφασίζουν αν τους αρέσει κάποιος μέσα στα τρία πρώτα δευτερόλεπτα της πρώτης τους συνάντησης.

Μάλιστα ένας ψυχολόγος του Χάρβαρντ τονίζει ότι τα πρώτα λεπτά αφότου συναντηθούν δύο άνθρωποι για πρώτη φορά σκέφτονται μόνο δύο πράγματα και με βάση αυτά μπορούν να αξιολογήσουν αν θα συνεχίσουν να κάνουν παρέα ή όχι. Πρώτον αν μπορούν να τον εμπιστευτούν και δεύτερον αν εμπνέει σεβασμό.  

Μπορείς κι εσύ να αυξήσεις τις πιθανότητες να κάνεις τους άλλους να σε συμπαθήσουν αμέσως ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές. 

 Ben White/unsplash
Ben White/unsplash

1. Να χαμογελάς και να είσαι ευχάριστη

Οι ειδικοί λένε ότι όταν χαμογελάμε, αποτυπωνόμαστε στο μυαλό των άλλων με θετικό πρόσημο και έτσι παραμένουμε στη μνήμη τους ως μια ευχάριστη συνάντηση. Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να συμπαθούμε κυρίως αυτούς που δείχνουν να συμπαθούν κι εμάς. 

2. Να έχεις αυτοπεποίθηση, αλλά να μην φαίνεσαι υπεροπτική

Κανείς δεν συμπαθεί εκείνους που συμπεριφέρονται σαν ο κόσμος να περιστρέφεται γύρω τους. Είναι ωραίο να εκπέμπεις αυτοπεποίθηση, αλλά δεν πρέπει να το παρακάνεις. Γιατί μπορεί να θεωρηθεί αλαζονεία και εγωκεντρισμός. 

3. Να έχεις θετική γλώσσσα σώματος

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κοιτάς τον άλλον στα μάτια, να χρησιμοποιείς το όνομά του συχνά και να μην έχεις σταυρωμένα τα χέρια σου όταν σου μιλάνε. 

Jeremy Cai/unsplash
Jeremy Cai/unsplash

4. Να είσαι ο εαυτός σου

Αυτό είναι το πιο σημαντικό απ΄ όλα. Μην προσποιείσαι κάτι που δεν είσαι. Μην το παίζεις κουλ για να είσαι αρεστή. Να είσαι εσύ. 

5. Να έχεις χιούμορ 

Πάντα μας έλκουν περισσότερο οι άνθρωποι που μας κάνουν να γελάμε ενώ μας απωθούν όσοι δεν έχουν αίσθηση του χιούμορ.

shutterstock
shutterstock