Το ξίδι φτιάχνεται κυρίως από προϊόντα σταφυλιού και από κρασί, αλλά μπορεί και να φτιαχτεί και από φρούτα όπως μήλα, ντομάτα και καρύδα, από όσπρια , από ρύζι, από σακχαροκάλαμο , από μπύρα και από άλλα αλκοολούχα ποτά. Η ποικιλία από οφέλη για την υγεία, μεγάλη.
Ανακουφίζει, αποτοξινώνει, θωρακίζει τον οργανισμό. Δεν έχει τόση σημασία ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνετε το ξύδι. Ο συνδυασμός νερού και ξυδιού μπορεί να αποτελέσει θαυματουργός συνδυασμός για το σώμα. Τρεις λόγοι για το εντάξετε στην καθημερινότητά σας είναι οι εξής:
1) Μπορεί να μειώσει τον πονοκέφαλο και τα πεπτικά προβλήματα: Η κεφαλαλγία και ο στομαχόπονος μπορούν να βρει τη λύση τους σε ένα ποτήρι νερό με δύο κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο και μέλι. (Το νερό θα πρέπει να είναι ζεστό).