Unsplash/Kelsey chance
Unsplash/Kelsey chance
WINE

Αποφεύγεις τους υδατάνθρακες; Το κρασί που μπορείς να πιεις αν κάνεις δίαιτα


Νέα σεζόν, νέοι στόχοι! Αν είσαι από αυτούς που αποφάσισαν να ξεκινήσουν διατροφή και άσκηση τον Σεπτέμβρη, welcome to the club!

Ψάχνουμε την ιδανική δίαιτα, που θα μας ταιριάζει και θα δούμε αποτελέσματα.

Μια από τις πιο διαδεδομένες είναι η low-carb diet, δηλαδή η δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες. Σε αυτή υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί στις τροφές που μπορείς να καταναλώσεις (αντίο μακαρόνια!). 

Πάνω-κάτω ξέρουμε ποιες τροφές έχουν υδατάνθρακες. Τι γίνεται όμως με το αλκοόλ; Μπορούμε να πίνουμε κρασί;

Τα καλά νέα για τους wine lovers, είναι ότι δεν αποκλείεται το κρασί από το μενού. Ωστόσο, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με το είδος του κρασιού που θα επιλέξεις για να συνοδεύεις το γεύμα σου.

Για παράδειγμα, το γλυκό κρασί είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και οι άδειες θερμίδες μπορεί να επιβραδύνουν την διαδικασία. 

Unsplash/Kelsey chance
Unsplash/Kelsey chance

«Όλα τα κρασιά έχουν θερμίδες αλκοόλ και υδατάνθρακες ενώ έχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης που προστίθεται σε αυτό. Έτσι, το γλυκό κρασί μετρά σχεδόν σαν επιδόρπιο», αναφέρει στο Popsugar η Julie Stefanski, ιδιοκτήτρια του Stefanski Nutrition Services και εκπρόσωπος του American Academy of Nutrition and Dietetics.

«Συνήθως η προστιθέμενη ζάχαρη δεν αναγράφεται στην ετικέτα, όπως στα σνακ και έτσι πρέπει να μαντέψεις πόσους υδατάνθρακες θα καταναλώσεις με ένα ποτήρι κρασί», συνεχίζει. 

Unsplash/John Canelis
Unsplash/John Canelis

Επίσης, το κρασί μπορεί να έχει απρόβλεπτη επίδραση στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Το να κρατάς τα σάκχαρο του αίματος σταθερό, μπορεί να εμποδίσει τις λιγούρες.

Το ξηρό κρασί είναι αυτό που δεν περιέχει τόσους υδατάνθρακες. Αν ακολουθείς λοιπόν μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, μπορείς να επιλέξεις ένα ποτήρι ξηρό κρασί και να μετρήσεις τους υδατάνθρακες ως μέρος του γεύματος.