Γυναίκα ακούει μουσική, Φωτογραφία: Burst/Pexels
Γυναίκα ακούει μουσική, Φωτογραφία: Burst/Pexels
ΜΟΥΣΙΚΗ & ΣΤΡΕΣ

Αυτό το τραγούδι μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους όσο ένα ηρεμιστικό χάπι


Αντιμετωπίστε άγχος, στρες και κατάθλιψη με τη δύναμη της μουσικής, τονίζουν οι ειδικοί. 

Δυστυχώς το άγχος αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Είναι η μάστιγα της εποχής μας σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Το να απομακρύνουμε το άγχος από τη ζωή μας δεν είναι καθόλου εύκολο. Ωστόσο, όπως τονίζουν οι ειδικοί υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορούν να μας βοηθήσουν.

Ενας από αυτούς είναι να ακούμε μουσική. Η μουσική έχει διαπιστωθεί ότι δρα ευεργετικά στον ανθρώπινο οργανισμό και όχι μόνο. Έρευνες έχουν δείξει ότι κάνει πολύ καλό στη λειτουργία της καρδιάς, ενώ είναι και το καλύτερο χαλαρωτικό για όσους έχουν ένταση και νεύρα.

Όπως είναι γνωστό, η μουσική έχει χαλαρωτικές ιδιότητες, μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να ξεκουραστείτε. Οι έρευνες δείχνουν ότι η μουσική απελευθερώνει ορμόνες αντι-στρες στον εγκέφαλό μας.

Φωτογραφία: Tirachard Kumtanom/Pexels
Φωτογραφία: Tirachard Kumtanom/Pexels

Οι ερευνητές του Mindlab International διαπίστωσαν ότι η χαλαρωτική μουσική και συγκεκριμένα, οι χαλαρωτικοί ήχοι του τραγουδιού Weightless των Marconi Union, μειώνουν τα επίπεδα άγχους των ασθενών εξίσου με τα ηρεμιστικά φάρμακα.

Το τραγούδι αυτό μάλιστα μείωσε τα επίπεδα του στρες και του άγχους κατά 65% στους συμμετέχοντες που κλήθηκαν να το ακούσουν.

Η επίδρασή του τραγουδιού στις γυναίκες ήταν τέτοια που πολλές χαλάρωσαν τόσο πολύ που άρχισαν να νυστάζουν.

Μάλιστα ο Dr. David Lewis-Hodgson, ο οποίος έκανε την έρευνα, πρότεινε να μην το ακούνε οι άνθρωποι όσο οδηγούν.

 

 

Διαβάστε επίσης: Πώς θα μειώσεις το άγχος σου μέσα σε 6 λεπτά χωρίς καν να σηκωθείς -Η απλή δραστηριότητα που διώχνει το στρες

Πώς διαχειρίζεται το άγχος ένας ψυχολόγος -Ειδικοί αποκαλύπτουν τους 7 τρόπους