Φωτογραφία: rawpixel.com/Pexels
Φωτογραφία: rawpixel.com/Pexels
03|10|2019 18:18
SHARE
ΖΩΔΙΑ

Πώς αντιδρά κάθε ζώδιο μετά το τέλος μιας σχέσης


Ενας χωρισμός είναι πάντα δύσκολος, ειδικά όταν ένας από τους δύο δεν τον θέλει.

Είτε η σχέση ήταν μικρή είτε μακροχρόνια, ο χωρισμός πάντα μας στεναχωρεί και να μας δημιουργεί διάφορα αρνητικά συναισθήματα.

Μια σχέση όμως πρέπει να τελειώνει όταν οι άνθρωποι δεν νιώθουν καλά μέσα σε αυτή. Οταν δεν υπάρχει κατανόηση, σεβασμός και επικοινωνία, τότε τα πράγματα έχουν ημερομηνία λήξης.  

Σίγουρα το πώς αντιδράει κάποιος σε έναν χωρισμό εξαρτάται κυρίως από τον χαρακτήρα του. Σε αυτό το άρθρο όμως θα εστιάσουμε στο πώς ανιδράει κάθε άνθρωπος ανάλογα με το ζώδιό του. 

Πώς αντιδρούν τα ζώδια όταν μια σχέση τελειώνει; Πώς συμπεριφέρονται, όταν οι σχέσεις τους αποτυγχάνουν; 

1. Κριός

Επειδή είναι περήφανος, δεν θα αντιδράσει πολύ ήρεμα μετά τον χωρισμό. Ο Κριός δύσκολα διαχειρίζεται τον θυμό και τα νεύρα του. Είναι αυθόρμητος στις αντιδράσεις του. Ενα όμως είναι το σίγουρo: όσο πιο πολύ αφήσει τα συναισθήματά του να εκφραστούν ελεύθερα, τόσο πιο γρήγορα θα το ξεπεράσει. Μετά τον αρχικό θυμό, ο Κριός θα αποδεχτεί τον χωρισμό και θα προχωρήσει παρακάτω. 

2. Ταύρος

Εχει μεγάλη υπομονή και του είναι πολύ δύσκολο να χωρίσει. Δεν αποδέχεται ότι μία σχέση έχει τελειώσει και προσπαθεί πεισματικά να κρατήσει κοντά του το σύντροφο του. Οταν όμως μια σχέση τελειώνει, δυσκολεύεται πολύ να εμπιστευτεί ένα νέο πρόσωπο στη ζωή του. Κλείνεται στον εαυτό του και δυστυχώς δύσκολα ξεχνάει. Ακόμη κι αν έχει γοητευτεί από ένα νέο πρόσωπο, θα του πάρει πολύ χρόνο να ενδώσει σε μια νέα σχέση. 

3. Δίδυμος

Χωρίζει συνήθως στα ξαφνικά. Δεν ξεχνά όμως τα πρόσωπα που καθόρισαν ερωτικά τη ζωή του. Δεν θα πάρει ποτέ κατάκαρδα τον χωρισμό του και θα το δει σαν μια ευκαιρία για νέα ξεκινήματα. Επειδή ο ίδιος επιζητά αλλαγές στη ζωή του, δεν είναι από τους ανθρώπους που θα πέσουν κάτω στα πατώματα για έναν χωρισμό.

 Φωτογραφία: Ylanite Koppens/Pexels
Φωτογραφία: Ylanite Koppens/Pexels

4. Καρκίνος

Ο Καρκίνος όταν χωρίζει υποφέρει γιατί είναι ένα βαθιά συναισθηματικό ζώδιο. Θα κλειστεί στον εαυτό του, θα κλάψει και θα χάσει τον ύπνο του. Σε πολλές περιπτώσεις θα χρειαστεί πολύς καιρός μέχρι να ξεπεράσει τον χωρισμό. 

5. Λέοντας

Το περήφανο Λιοντάρι δεν θα δείξει ποτέ και σε κανέναν ότι πληγώθηκε. Θα αργήσει να κάνει μια νέα σχέση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κλειστεί μέσα στο σπίτι. Ο Λέων είναι πολύ εγωιστής και θα πείσει όλους, ακόμη και τον εαυτό του, ότι δεν τον νοιάζει και θα συνεχίσει τη ζωή του. 

6. Παρθένος

Θα προσπαθήσει να εκλογικέψει την κατάσταση όπως κάνει σε όλα τα πράγματα. Για να ξεπεράσει τον χωρισμό του, θα το ρίξει στην δουλειά και δεν θα δείξει σε κανέναν ότι πληγώθηκε. Μετά το χωρισμό, συνήθως διατηρεί μια διπλωματική στάση με την πρώην σχέση του. 

7. Ζυγός

Το καλό με τους Ζυγούς είναι ότι είναι δίκαιοι και μπορούν να δουν και την πλευρά του άλλου. Σίγουρα ένας χωρισμός του πληγώνει, όμως η κοινωνική τους φύση θα τους βοηθήσει να το ξεπεράσουν σχετικά γρήγορα. Η πρώτη τους αντίδραση είναι ότι θα θέλουν να είναι συνεχώς με παρέα ώστε να μην σκέφτονται. Ενας Ζυγός απεχθάνεται τις συναισθηματικές εξάρσεις και τις υστερίες και προσπαθεί να δει τη διαδικασία του χωρισμού λογικά και δίκαια. 

Φωτογραφία: Kelly Sikkema/Unsplash
Φωτογραφία: Kelly Sikkema/Unsplash

8. Σκορπιός

Ο Σκορπιός όταν χωρίζει δεν επιστρέφει ποτέ! Μετά τον χωρισμό, θα μπει σε φάση μοναχικότητας και θα ενδώσει σε μια νέα σχέση μόνο αν αυτή τον συνεπάρει. Δεν θα δείξει ποτέ σε κανέναν ότι πονάει και αν ο χωρισμός δεν είναι δική του απόφαση, τότε σίγουρα θα πάρει την εκδίκησή του. Ο Σκορπιός όταν χωρίζει πονάει πολύ, αλλά και θυμώνει. 

9. Τοξότης

Ο Τοξότης φοβάται τη μοναξιά και σίγουρα θα αναζητήσει νέες αγκαλιές μετά τον χωρισμό. Και επειδή του αρέσει η ελευθερία, σίγουρα μετά από έναν χωρισμό θα ταξιδέψει και θα διασκεδάσει με φίλους του. Η αισιοδοξία του θα τον βοηθήσει να δει γρήγορα και τη θετική πλευρά του νομίσματος.

10. Αιγόκερως

Αυτό το ζώδιο δεν θα δείξει πόσο πονάει, ενώ δύσκολα θα εμπιστευτεί ξανά κάποιον. Η πρώτη του αντίδραση είναι να πέσει με τα μούτρα στην δουλειά. Δεν θα αναζητήσει γρήγορα μια νέα σχέση και θα ενδώσει μόνο αν ο επόμενος είνια κατάλληλος για αυτόν. 

11. Υδροχόος

Οταν χωρίζουν δείχνουν ήρεμοι, σαν να μην συνέβη τίποτα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πονάνε μέσα τους. Η αντίδραση ενός υδροχόου μετά από έναν χωρισμό δεν είναι ποτέ προβλέψιμη: τη μία στεναχωριέται και την άλλη στιγμή διασκεδάζει.

12. Ιχθύς 

Είναι πολύ ευαίσθητοι και ένας χωρισμός τους πονάει πολύ. Αν η όμως η απόφαση ήταν δική τους, τότε όλα είναι εύκολα επειδή το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι ήδη βρήκαν τον επόμενο σύντροφο. Αν η απόφαση δεν ήταν δική τους, τότε θα πονέσουν, θα κλάψουν και θα ζήσουν για λίγο καιρό με τις αναμνήσεις. Συνήθως κλείνονται στον εαυτό τους και απομακρύνονται από τα κοντινά τους πρόσωπα. 

Διαβάστε επίσης: 6 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να χωρίσεις όσο κι αν τον αγαπάς