Unsplash
Unsplash
LOVE YOURSELF

Αντίο stress -Αυτά είναι τα wellness trends του 2020


Είναι τρελοί αυτοί οι millenials: Όσοι νοσταλγούν τα θρυλικά πάρτι των ‘90s, βλέπουν μπερδεμένοι τη «νέα γενιά» να αγκαλιάζει την κουλτούρα του Netflix, να βγαίνει με το ζόρι δύο φορές την εβδομάδα, να διαλογίζεται και να φλερτάρει μέσω εφαρμογών στο κινητό.

Μπορεί η παραπάνω πρόταση να «σηκώνει» πολλή συζήτηση, αλλά ένα από τα χαρακτηριστικά του lifestyle είναι η εμμονή του στο wellness, το skincare και γενικότερα τη θωράκιση του εαυτού από το απειλητικό σύνδρομο burn out και τους εξαντλητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Όλοι πλέον είναι πολύ περισσότερο συνειδητοποιημένοι σχετικά με το τι τρώνε (ο βιγκανισμός κερδίζει έδαφος), τι προϊόντα βάζουν στο δέρμα τους, αν τα ρούχα που φορούν είναι sustainable και ποια στάση της γιόγκα είναι καλύτερη πριν τον ύπνο. Έτσι, η βιομηχανία της ευεξίας αναπτύσσεται ταχύτατα, με fitness bloggers να οργανώνουν εικονικές προπονήσεις στο Instagram και εταιρείες να λανσάρουν καινοτόμους τρόπους για να φροντίζουμε καλύτερα και αποτελεσματικότερα τον εαυτό μας.

Σύμφωνα με τις αναζητήσεις των χρηστών στην Google, αυτά θα είναι τα wellness trends που θα «φορεθούν» τη χρονιά που έρχεται.

1. Καλλυντικά προϊόντα με έλαιο κάνναβης

Δεν είναι απόλυτα καινούρια, αλλά τώρα περισσότερος κόσμος αρχίζει να τα αναζητά συνειδητά. Το έλαιο κάνναβης είναι μια ιδιαίτερα λιπαρή ουσία με καταπραϋντικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται σε skincare προϊόντα- από κρέμες σώματος μέχρι serum και lip balm. Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και ενδείκνυται για ξηρά και ταλαιπωρημένα δέρματα και μαλλιά.

2. Virtual workouts

Unsplash
Unsplash

Η νέα εκδοχή της «κασέτας» με τις ασκήσεις της Τζέιν Φόντα που μπορούσες να ακολουθήσεις στο σπίτι, είναι η εικονική προπόνηση -όπου κι αν βρίσκεστε. Διαδραστικές εφαρμογές, video, live coaching και καθρέφτες με προσομοιώσεις ασκήσεων έρχονται από το μέλλον για να εγκατασταθούν στο παρόν.

3. Εφαρμογές διαλογισμού

Unsplash
Unsplash

Άνθιζαν ήδη τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα εμπλουτίζονται από «αδερφικά» breathing apps. Τεχνικές αναπνοής και χαλάρωσης που χωρίζονται σε ειδικές κατηγορίες: καταπολέμηση άγχους, βραδινός ύπνος, άγχος πριν την πτήση, μοιάζουν να προσφέρουν την πολυπόθητη αποφόρτιση όταν το «μην αγχώνεσαι» που λέτε στον εαυτό σας δεν έχει αποτέλεσμα.

4. Wellness retreats

Τα ήδη δημοφιλή yoga retreats γνωρίζουν νέα δόξα και αποκτούν νέες εκδοχές. Εκτός από yoga, όλο και περισσότερα θεματικά σαββατοκύριακα διοργανώνονται σε ξενοδοχεία, με μαραθώνιους διαβάσματος, εξορμήσεις για ορειβασία, μασάζ και pilates.

Αν μη τι άλλο, εδώ δεν υπάρχει κίνδυνος burnout.